2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20191982
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
CzeNaSav: Viszlát, Klubháló!
Posted on June 28, Tuesday, 20:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Jézusom, ez az utolsó CzeNaSav-bejegyzésem? 2009 augusztusa óta az életem részévé vált a háromnaponta esedékes lapzárta. Volt, hogy nem volt kedvem, és volt, hogy nem volt témám az íráshoz, de mindig összehoztam valahogy. Már most érzem, hogy piszkosul hiányozni fog.


Mint ahogy azt már váltótársam, Nagy Zsófi említette, júliustól nyári szünetet tart a Klubháló, és anyagi okok miatt talán sosem indul újra. Főiskolások és egyetemisták százai szereztek a hasábjain újságírói gyakorlatot a fő mentor, Zöldi László keze alatt. Sosem volt példa kizsákmányolásra, undorító „gyakornoki programnak” csúfolt robotoltatásra. A közreműködő nebulók felsőoktatási tantárgy keretében vagy önkéntes alapon dolgoztak. A mai magyar médiában kincs egy ilyen becsületes szigetecske, de nincs mit szépíteni a dolgon: politikai tényezők martaléka lett.

Engem speciel mindig is kirázott a hideg, amikor „a baloldali értelmiség holdudvaraként” esett szó a Klubháló üzemeltetőjéről, a Pallas Páholyról. Ám elfogadtam, hogy minden hasonló kezdeményezéshez támogatás kell, és ha onnan jön, hát üsse kő. Én írok, mert írni szeretek, a soraimban ott van a véleményem, a világnézetem, a lelkem. Ha teszem azt, egy pornófilmeket forgalmazó cég nyújtotta volna a portál anyagi hátterét, akkor is szemrebbenés nélkül küldtem volna a cikkeket. Hogy miért?

2008 szeptemberétől azért, mert kötelező szakmai gyakorlathoz kellett a suliban, a következő tavasztól meg azért, mert az Olvasólámpa egyik szerkesztője lettem. Nyáron pedig fölváltottam a diákblogból kilépő Balogh Zsuzsit. Eleinte még honorárium is volt, ami néhány hónap után eltűnt. A talaj csúszni kezdett, 2010 márciusában pedig egy budapesti összejövetelen már kétségbeesetten kellett mutogatni minket Lendvai Ildikónak, hogy hé, itt vannak ezek a diplomás vagy afelé haladó fiatalok, szellemi bázis, zsurnaliszta hálózat, satöbbi. Én akkor a hajnali keléstől kábultan, és a helyzet miatt durcásan pislogtam végig a napot. Nem idegenkedem a politikától, de nem tartom szerencsésnek, hogy függjek tőle, pláne ilyen változékony időkben.

Aztán idén jött a gazdasági támogatás felé nyitó Diákháló ötlete. Voltak találkozók, tárgyalások, határidők, megállapodások. De a frissen végzettek élete nem habostorta, ráadásul sokan az otthonuktól távol próbáltak szerencsét, és a karrierépítésért plusz a megélhetésért folytatott küzdelem olykor nem tűr meg más tevékenységet maga mellett. Akár ciki, akár nem, én például vállalom, hogy szabad óráim a szüleim révén teremnek. Elém teszik a reggelit hétkor, elviselik a korai morgolódásom, csomagolnak nekem ebédet… Amíg távol vagyok, kitakarítják a lakrészem, majd hatkor friss, meleg vacsora vár, és türelmesen meghallgatják a fáradtság előidézte esti zsörtölődést. Ja, és persze ideadják a kocsit, ha szombaton van egyetemi órám, vagy épp szabadnapos a Nyíregyháza-Debrecen távon szintén illetékes kollégám.

Biztos háttérre van szükségem az üzemeléshez. A Klubháló bizonytalannal is beérné már, csak legyen valamilyen. Meglátjuk, mit tehetünk. Eszem ágában sincs vizet prédikálni, mert nekem sem jut annyi időm és energiám a segítségre, amennyit szívem szerint rászánnék. Létezik kiút, de ahhoz sok ember kitartó, önzetlen szorgalma kell. Ha meglesz, visszatérünk. Ha nem lesz, a saját kis virtuális zugomban ezentúl is új írásokat talál majd, aki keres. Addig a további közös munka reményében búcsúzom Nagy Zsófitól, Czehelszki Leventétől, és persze Zöldi Lászlótól, a tanártól, akinek eddig a legtöbbet köszönhetem.

3450

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.02 Seconds