2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20191967
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
CzeNaSav: A portál megy, az emberek maradnak
Posted on June 29, Wednesday, 20:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
2011 a búcsúk éve. Februárban véget ért életem legfelhőtlenebb féléve, amikor búcsút intettem a legjobb városnak, ahol valaha éltem, és a számtalan barátnak, akikre a groningeni egyetemen szert tettem. Május végén megilletődötten álltam egy Cannes-i erkélyen a hajnali napsütésben, tudván, hogy életem legőrültebb két hete is véget ért a filmfesztivállal. Most pedig nekrológot írok a Klubhálónak, a portálnak és üzemeltetőinek, akiknek szakmai szempontból a legtöbbet köszönhetem.


Tompán ültem be második évben a kezdődő újságírói szemináriumunkra. Annyit vártam tőle, mint amennyit a főiskola addig nyújtott: parttalan elméletet, sem a tanár, sem a diák által komolyan nem vett gyakorlatot és téttelen unalmat. Amikor Zöldi László felvázolta a félév menetét, mindennek az ellenkezőjét kaptam. Már a második óránk arról szólt, hogy egymással versenyezve olvastuk fel a minden órára kötelezően megírandó témák valamelyikéről szóló cikkünket. A feladatok naprakészek és izgalmasak voltak, ráadásul a Klubháló a legjobb írásokért nem átallott fizetni, emelve ezzel a tétet. Nem is tudom, hány olyan hely van a Klubhálón kívül Magyarországon, ahol nemcsak hogy megbecsülik a kötelező gyakorlatán lévő főiskolás hallgatót, hanem tanítják is, ráadásul mindezért még fizetnek is. Ja, de tudom, nulla.

A szemináriumok alatt kialakult egy kör, akik azért vannak jóban egymással, szakra való tekintet nélkül, mert a Zöldi-féle írásgyakorlatokon kiemelkedtek a többiek közül. Biztos váltótársaimnak is ismerősen cseng a „zöldisek” kifejezés, amit minél nagyobb féltékenységgel vagy megvetéssel tudtak artikulálni a kívülállók, annál kellemesebb muzsikaszóként hatott bennfentes fülemnek. Aztán a Zöldi-brancsból elkezdtek a megbeszéléseket követő lerészegedéseknél mélyebb kapcsolatok is kialakulni, Nagy Zsófit van szerencsém már az egyik legjobb barátomként aposztrofálni, és az első közös beszélgetésünkkor SAV-val is örömmel fedeztem föl, hogy mennyi közös témánk van, ha eltávolodunk a bulvár-miliőtől.

Holott a rovatba úgy kerültem, hogy egyikőjüket sem szívleltem különösebben. Ma már nevetek ezen az egészen, persze, és azt is hozzá kell tennem, hogy jókora adag szakmai féltékenység is volt bennem, mivel fiatalabb koruk ellenére nálam többet tettek le az asztalra. Szerintem erről is szólt a CzeNaSav, és tágabb értelemben a Klubháló: felülemelkedni a kicsinyes sérelmeinken, és megkezdeni közösséget építeni, bebizonyítva, hogy ez utóbbi korántsem kizárólag Mark Zuckenberg privilégiuma.

Aztán most, júniusban itt állok a redőnynél, amit nemsokára lehúznak az orrom előtt. Kár, hogy a támogatóink nem azt az ártatlan, pályakezdőket elindító szellemi műhelyt látták a portálban, mint amit az nekünk, tizen- és huszonéveseknek jelentett. Hanem Tabajdi Csaba és Gurmai Zita politikai lerakodóhelyét, amitől pedig a mi nemzedékünk ugyanúgy a falra mászik, mint a jelenlegi politikai elit. Mert nekünk egyáltalán nem erről szólt ez az egész. Meglehet, hogy Tabajdiék három év múlva hazajönnek Brüsszelből, négy év múlva meg talán azt se tudjuk, kik voltak. De holtbiztos, hogy én még tizenhárom év múlva is Zsófival fogok sörözni, SAV-val online poénkodni, és Zöldi Lászlót felhívni, ha szakmai tanácsra lesz szükségem.

3253

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds