2018 April 22, Sunday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20190468
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Koós Anna
Posted on March 22, Thursday, 14:00:00
Topic: Arcél - kortársaink arcképcsarnoka
Az európai uniós témákon kívül legfeljebb csak a katasztrófa-hírek kerülnek be az esti híradók külpolitikai rovatába. Pedig elemi érdekünk lenne a bővebb, és nem csak provinciális tájékoztatás - véli Koós Anna, a Kül- és biztonságpolitikai klub vezetője. A Pallas Páholy és a klub vendége 21-én este Göncz Kinga miniszter volt, aki hazánk nemzetközi kapcsolatairól és diplomáciai eredményeiről számolt be. Suri Szilvia Koós Annával készített interjúját Bencsik Gyula jegyezte le.


- Koós Anna: Az első téma kifejezetten a külügyminiszterhez címzett kérdés volt, hogy adjon értékelést az elmúlt évről, véleménye szerint hogyan alakult, milyen sikeres volt a magyar külpolitika, a második kérdés pedig a Külügyminisztérium által követendő stratégiáról szólt. Ugyanis a Külügyminisztérium honlapján megjelent egy felhívás a civil szervezeteknek és minden állampolgárnak, amelyben azt kérdezi a Külügyminisztérium, hogy mi a véleménye az állampolgároknak a külkapcsolatok alakulásáról, és mit ajánlanak a minisztérium számára figyelembe veendő félként vagy éppenséggel tanácsként.

- Klubháló: Azért is lehet fontos ez a kérdés, mert hazánkban az emberek általában főként a belpolitikai témákról tudnak többet. Mi lehet annak az oka, hogy a külpolitikai eseményekkel kevésbé foglalkozunk vagy nem vagyunk kíváncsiak rá?

- KA: Olyan sok minden történt a belpolitikai életben, és olyan kellemetlen események - finoman szólva -, amik teljesen lefoglalják az embereket. Van olyan nézet is, hogy amikor a lakosság többségét a megélhetés gondjai foglalják el, akkor nem törődnek a külpolitikával. Véleményem szerint bizonyos mértékben felelősség terheli a sajtót is. Ha megnézzük a televíziós csatornák híradóit - akár a köztévé híradóit, akár a kereskedelmi tévék híradóit -, azt tapasztalom, hogy nagyon provinciális a híradó, nem hívja fel az emberek figyelmét arra, hogy létezik Európában rajtunk kívül álló világ, és hogy vannak olyan események, melyek befolyásolják az életünket, és mégsem tudunk róla. Ha erről népszerű forrásokból értesülne a nagyérdemű közönség, biztos vagyok benne, hogy más lenne a viszonya a külpolitikához.

- K: Ön szerint ez más országokra is elmondható vagy csak magyar sajátosság?

- KA: Nem gondolnám, hogy magyar sajátosság. Nekem azért esik ez rosszul, mert Magyarország kis ország. Feltétlenül fontos lenne, hogy az emberek reális és objektív tájékoztatást kapjanak a környező országok helyzetéről, a velük való kapcsolatokról, nemcsak akkor, amikor a magyarok sorsáért kell aggódni külföldön, hanem az Európai Unió kérdéseiben vagy NATO-feladatok kérdésében.Ha írni szeretne nekünk, vagy hozzászólna! Katt ide!

3434

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Arcél - kortársaink arcképcsarnoka
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Arcél - kortársaink arcképcsarnoka:
Tudással fölvértezve zuhanni a zenébe


Article Rating
Average Score: 3
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds