2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20191977
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
A kisvárdai Miklósi Ádám Electrolux Design Lab londoni döntőjében
Posted on August 31, Wednesday, 18:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Az Electrolux nemzetközi formatervezési versenyén, a Design Lab–en, az idén is szerepel magyar hallgató a csapatban, a kisvárdai Miklósi Ádám.


Kisvárda
Az idei megmérettetésre az Electrolux olyan készülék terveket várt a pályázóktól, amelyek az intelligens mobilitás kihívásaira kínálnak megoldásokat. A hallgatóknak, illetve a friss diplomásoknak az idő, a kényelem, a szabadság és az irányítás szem előtt tartásával kellett megtervezniük azokat a háztartási készülékeket, melyeket otthon, vagy akár házon kívül is használhatnak a fogyasztók.

Kisvárdai fiatal a nemzetközi döntőben
A kisvárdai Miklósi Ádám (a 4.sz.Általános Iskolában kezdte tanulmányait, s a Bessenyei György Gimnáziumban érettségizett) koncepciója bejutott az Electrolux Design Lab döntőjébe. A verseny 9 éves története során ez a negyedik alkalom, hogy hazai versenyző került a legjobb nyolc közé. Az Electrolux Design Lab 2011–es versenyének nyolc döntőse, a Magyarországot képviselő Ádám mellett, Dél-Korea, Finnország, Amerikai Egyesült Államok, Szlovákia, Ausztrália, Kanada, és Új-Zéland országokat képviselik a fiatalok munkájukkal.

1300–ból a legjobb nyolc között Londonban
Miklósi Ádám, a soproni Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) Alkalmazott Művészeti Intézete hallgatójának Sous-vide Cellcooker elnevezésű főzőrendszere is ott van az intelligens mobilitás problémáját kutató élcsapatban. Pályamunkáját a 14 országból beérkezett, 1300 pályamű közül választották a legjobb 8 koncepció közé. A döntős pályamunkákat, egy nemzetközi szakértőkből és designerekből álló zsűri értékeli majd szeptember 7–én, Londonban, a Business Design Centre–ben, a Room Home Intelligenceben. A zsűri értékelését követő eredmény hirdetésen mind a nyolc döntős fiatal személyesen vesz részt. A kisvárdai dizájnerhallgató végzős a NYME Alkalmazott Művészeti Intézetében. Az előző félévet a Göteborgi Egyetem Művészeti Intézetében végezte, és ott is folytatja további tanulmányait.

Életmódváltás
–„Az életmódváltozásokat, és a felhasználói igényeket figyelembe véve terveztem meg a Cellcookert, mivel egyre több kész és mirelit ételt fogyasztunk” – mondta. A munkát mint–egy másfél hónapos kutatás előzte meg, a dizájner több dietetikus és gasztronómiai szakértő véleményét is kikérte. A készülék egyik legnagyobb előnye, hogy az ételkészítés folyamata a megfelelő eszközökkel kiválóan kontrollálható a tárolástól (fagyasztástól) a főzésig. A Sous–vide Cellcookert az egyre népszerűbbé váló lassú, alacsony hőfokon, vákuum alatt történő, magas páratartalmon való főzés illetve párolás, ihlette. A Cellcooker egészséges és ínycsiklandozó ételeket készít el, előre meghatározott idő alatt. A készülékhez interneten, vagy okos–telefonon futtatható, személyre szabott alkalmazás is jár, amellyel akár egy hétre előre is megtervezhetjük a menüt, és segít a hozzávalók beszerzésében is.

Szavazzunk ! –a közönség is dönthet
Miklósi Ádám Sous–vide Cellcookert koncepciójával verseng a legjobbnak járó elismerésért az Electrolux Design Lab nemzetközi designversenyen. A zsűri mellett az idén közönség is szavazhat. Az Electrolux Design Lab–on idén nem csak a zsűri panel mond véleményt, hanem az online közönség is. A weboldalon most bárki szavazhat (szeptember 6–ig). Szavazzunk mi is a legjobb nyolc között lévő Miklósi Ádám, forma és koncepció tervére, a
http://www.electroluxdesignlab.com/2011/08/vote-for-your-favourite-electrolux-design-lab-concept-2/
web oldalon,
vagy a
http://4szoba.hu/cikk/sutofozolapok/2830-szavazzunk-a-design-lab-magyar-dontosere címen.

Fotó: Miklósi Ádám portré. Fotó: Vincze Péter
A főzőrendszer grafikai látványterve. Miklósi Ádám.

21038

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds