2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20191976
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Az ember a középpontban – meglátni és észrevenni a könnyeket
Posted on September 15, Thursday, 13:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
„Igazán akkor érthetjük meg sérült embertársainkat, ha önmagunkat képzeljük a helyükbe. Nap, mint nap fel kell vennünk a harcot a mozgással, harcolnunk kell a beszéddel, meg kell harcolni az ismeretlen környezettel…”


A Megoldás Közhasznú Egyesület 2004–ben alakult meg Kisvárdai székhellyel, de működési területe vásárosnaményi a záhonyi s ma már a baktalórántházai kistérségre is kiterjed.

–Egyesületünk tevékenysége ma négy szociális alapszolgáltatással –kezdte tájékoztatását Maximovits Györgyné Egyesületi elnök– működik. A támogató szolgáltatás mellett, közösségi pszichiátriai ellátást, valamint a fogyatékos személyek és a pszichiátriai betegek nappali ellátását végezzük. Kisvárda, Vásárosnamény, Záhony, Baktalórántháza és Nagyhalász kistérségekben közel 1.000 főt látunk el. Az egyesületünknél mindig az ember áll a középpontban, ahol a kliensek és a munkatársak elégedettsége a legfontosabb.

Meghallgatni a ki nem mondott kéréseket
Az Egyesület támogató szolgáltatásának egyik alapvető feladata a fogyatékos személyek társadalmi integrációjának valamint rehabilitációjának elősegítése. A lakókörnyezetben történő ellátás elsősorban a lakáson kívüli közszolgáltatások elérésének segítése, az életvitelük önállóságának megőrzése mellett a lakáson belüli speciális segítségnyújtás biztosítása révén. A kisvárdai szolgálat ellátási területén kilenc település, a vásárosnaményi területen 23, míg a záhonyi területen18 településen látnak el feladatokat. A közösségi pszichiátriai ellátás hat éve indult el. Mintegy negyven településen közel kétszáz ellátott segítését végzik. Ez az ellátási forma a pszichiátriai beteg otthonában, lakókörnyezetében nyújt segítséget egészségi és pszichés állapotuk javításában készségeik megtartásában, fejlesztésében. A fogyatékos személyek nappali ellátását mind a négy kistérségben végzik. Ezt a szolgáltatási formát a fogyatékkal élők és az autista személyek részére hozták létre, hogy az intézményben dolgozó szakemberek mindennapi életvitelükben komplex segítséget nyújtsanak, ezáltal az ellátottak személyes céljaikat megvalósíthassák.

Szociális foglalkoztatás
A telephelyeken működő szociális foglalkoztatás, a munka–rehabilitáció célja, hogy a szociális intézményben ellátott személyek munkakészségének, illetve testi és szellemi képességeinek munkavégzéssel történő megőrzése illetve fejlesztése. A fejlesztő–felkészítő foglalkoztatás célja a szociális intézményben ellátott személy számára munkafolyamatok betanítása és foglalkoztatása révén az önálló munkavégző képesség kialakítása, helyreállítása, fejlesztése. Az ellátott felkészítése védett munka keretében, illetve a nyílt munkaerőpiacon történő önálló munkavégzés. A két foglalkoztatási formában ma mintegy 24 főt foglalkoztatnak.

Pszichiátriai gondozás
Közel két éve Kisvárdán és Vásárosnaményban napjainkban már Baktalórántházán is működik, a fekvőbeteg–gyógyintézeti kezelést nem igénylő pszichiátriai betegek részére biztosított nappali ellátásuk, igény szerinti napközbeni étkeztetésük. Ennek érdekében megtörténik az ellátottak személyes szükségleteinek és céljainak a felmérése, és ezek alapján az ellátottal való egyetértésben egyénre szabott gondozási terv kerül kidolgozásra.

Együttműködés a különböző társszervekkel
A háziorvosokkal, a különböző egészségügyi intézményekkel, önkormányzatokkal, iskolákkal, munkaügyi központokkal, a különböző civil szervezetekkel való együttműködés is a mindennapi feladatok közé tartozik. A napi munka során tájékoztatást kell tudni nyújtani az igényelhető szolgáltatásokról s azok igénybevételéről. Segítve az ellátottak bentlakásos intézményi elhelyezés igénybevételét.

–Munkánk sokrétűsége, a hatékony munkavégzés, a szükséges szakmai és gyakorlati tudás megszerzése és megtartása érdekében rendszeresek a szakmai továbbképzéseken és konferenciákon való részvétel. Mindezek mellett a helyi szintű személyiségfejlesztő tréningek, szakmai megbeszélések, valamint a csapatépítő szellemet is fontosnak tartom dolgozóink számára. Dolgozóinknál a megértést, az elfogadást, a jó empatikus képességet, a nyitottságot tartom fontosnak – mondta befejezésül Maximovits Györgyné.

4365

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.05 Seconds