2018 February 24, Saturday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19734474
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
A madarak életét fürkészték a Rétközi tónál Szabolcsveresmarton
Posted on October 08, Saturday, 14:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Kisvárda–Szabolcsveresmart –Október első hétvégéjén (szombaton) rendezték meg az Európai Madármegfigyelő Napokat. A program hazai koordinátora a Magyar Madártani Egyesület (MME) volt. A Magyar Madártani Egyesület 33 számú Tiszaközi –kisvárdai– helyi csoportja az EU programhoz csatlakozva madármegfigyelő napot szervezett, október 1–én (szombaton) a Rétközi tónál. A madármegfigyelő túrán az érdeklődők –több mint három, tucatnyian – terepen ismerkedhettek meg madarakkal, és elsajátíthatták a terepmadarászás fortélyait Dr. Mezey Károly és Kiss Zsolt szakszerű vezetésével.


–A szervezett program célja a tényleges madár megfigyelésen kívül az is, hogy közönség számára is megkedveltessük a madarászást és megértessük a madárvédelem fontosságát–mondta a helyi csoport elnöke, Dr. Mezey Károly.

Az őszi természet a Rétközi tó körül
A rétközi tó körül, több kilométeres séta, pihenőkkel, madármegfigyeléssel, főleg a tón és környékén lévő vízvilág megismerésével, mintegy négyórányi, az őszi természetben eltöltött idővel a résztvevők számára csodálatos élményt nyújtott. Ősszel rengeteg élményben lehet része annak, aki természetbe látogat. Az igazán szerencsések megpillanthatják a rétek és a vizek szigetein, félszigetein s a felettük köröző madarakat, a fák ágain ücsörgő énekesmadarakat. Őszi sétáink folyamán mindig a legkevesebb nyomot hagyjunk magunk után az erdőben, a vizek partjain, hogy helyettünk a madarak énekeljenek. Sajnos utunk során, sok, az emberek által ottfelejtett szemetet, –műanyagpalackokat, üvegeket, ételmaradékokat stb.– láttunk. A természet csodálatos színei, a friss levegő, a nyugalom, lenyűgöző volt. Az ősz beköszöntével a napról–napra változó természet mindig újabb, izgalmasabb dolgokat rejteget számunkra. A levelek színpompás játéka mellett, megfigyelhetjük a vadon élő állatokat, életük egy–egy pillanatát.

Közel félezer madár
A csoport tagjainak megfigyelésének eredménye volt a mintegy harminc fajta, közel félezer madár megfigyelése, regisztrálása a terepnaplóba. A tó adta madár megfigyelési lehetőség gazdag eredményt hozott. Hetven böjti réce, húsz csörgő réce, huszonnégy kárókatona, négy kiskócsag, tizennégy nagy goda és őszapó, negyvenhat örvös galamb, húsz sárgalábú sirály, tizenhét széncinege, negyvenkettő szürke gém, száznegyvenhét tőkés réce s tizenkét vetési lúd lett számolva, a kevesebb létszámú megfigyelt madarak mellett. A csoporthoz a túra végső szakaszában csatlakozott az MME nyíregyházi monitoring csoportjának vezetője Nagy Károly és munkatársa Görögh Zoltán.

Odú készítés
A csoport tagjainak legközelebbi programja az október 15–ei odúkészítés, melynek tervezett helyszíne a Bessenyei György Gimnázium épület mögötti területe. Az odúkészítés mellett a résztvevők megismerhetik az elmúlt évben kihelyezett odútelepek eredményeit. Valamint az odúk hasznosságáról is információkat szerezhetnek. Az elkészített odúk kihelyezése, a tervek szerint novemberben lesz.

3176

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds