2018 March 22, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19947519
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
EU Hírek: Takarékosság: az uniós intézmények járjanak az élen
Posted on February 16, Thursday, 13:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
„Ezekben a gazdaságilag igen nehéz időkben az Európai Unió intézményeinek élen kell járniuk a költséghatékonyság, a strukturális átalakítás és az intézmények közti hatékonyabb párbeszéd terén, így mutatva követendő, jó példát a tagállamok számára” – érvelt Herczog Edit az EP szerda esti, az uniós intézmények 2013-as büdzséjéről szóló vitájában.


A Költségvetési Bizottság póttagja szerint nem szabad azonban, hogy a megtakarításokkal veszélybe sodorjuk az Unió jogalkotási tevékenységét. „Hogyan végezhetünk a mostanihoz fogható színvonalas munkát úgy, hogy közben befagyasztjuk az intézmények igazgatási költségvetését, megtakarításra ösztönözzük őket a humánerőforrás-gazdálkodás területein?” – tette fel a kérdést Herczog. „Fontos tudnunk, hogy már a 2012-es költségvetésből is jelentős összegeket sikerült megtakarítani a szerkezeti átalakítások, átszervezések révén, mely tendenciát tartanunk kell a jövőben is!” – fogalmazott a képviselő.

Herczog egyetért azokkal, akik szerint az egyik lehetséges irány az intézmények közti hatékonyabb kommunikáció, mely révén növelhető a technológiai kapacitás, átcsoportosításokkal hatékonyan oldható meg a szakképzett munkaerő hiánya. Támogatja a képviselő azt a javaslatot, amely egy független munkacsoport felállítását szorgalmazza az EP költségvetésének vizsgálatára, továbbá üdvözlendőnek tartja a Költségvetési Bizottság és az Elnökség, az éves költségvetési eljárás kapcsán folytatott szoros együttműködését is. „Törekedni kell az intézmények közötti differenciálásra, hiszen az új képviselők is meg kell, hogy kapják azt a támogatást és infrastrukturális hátteret, amelyet a jelenlegiek ” – utalt Herczog a közelgő horvát csatlakozásra.

Kizárólag megszorításokra nem lehet növekedést alapozni

„Növekedés, fiskális konszolidáció, munkahelyteremtés az a három terület, mely meghatározza Európa sikeres jövőjét, kilábalását az elhúzódó gazdasági válságból” – fogalmazott Herczog Edit az EP plenáris vitájához benyújtott írásbeli hozzászólásában.

Növekedni kutatás-fejlesztéssel, új technológiák alkalmazásával, fiskális kiigazítást az állami kiadások, nagy ellátó-rendszerek átalakításával, új munkahelyeket teremteni pedig a munkáltatók ösztönzésével és a fiatal munkavállalók képességeinek bővítésével lehet. „Ezért változatlan fenntartom azon álláspontom, miszerint nem szabad pusztán megszorításokra alapozni az összeurópai gazdaságpolitikát” – érvelt a szocialista EP-képviselő.

Herczog úgy fogalmazott: „mint magyar politikus, habár úgy vélem, a gazdasági stabilitásról, konszolidációról és kormányzásról, továbbá az európai stabilitási mechanizmust létrehozó szerződések nem adnak egyértelmű gyógyírt Európa helyzetére, hazámnak elemi érdeke azokhoz csatlakozni.” Ezért üdvözlendőnek tartja, hogy a Fidesz vezette magyar kormány a kezdeti nemleges, elzárkózó álláspontját megváltoztatva, a megállapodás aláírása mellett kötelezte el magát. A képviselő mindazonáltal megjegyzi, hogy ezek az intézkedések átmenetileg igen, de hosszú távon biztosan nem oldják meg Európa jövőjét.

Újabb forrásokat kell találnia Európának, melyek növelik a fogyasztást, serkentik a mikro, kis-és közepes vállalkozásokat, ezáltal új munkahelyeket generálnak. Erre megoldást jelenthet az eurókötvények kibocsátása, csakúgy, mint az adóparadicsomok letörését célzó tranzakciós adó bevezetése, melyek hosszú ideje vita tárgyát képezik Brüsszelben.

3756

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds