2018 March 22, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19947524
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
EU Hírek: Tabajdi Csaba közleménye
Posted on February 22, Wednesday, 10:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Tabajdi: az Európai Bizottság azonnal álljon el a kohéziós támogatások felfüggesztésének szándékától!
Az MSZP EP-delegációja Martin Schulzhoz és Andor Lászlóhoz fordul a magyar állampolgárok érdekében


"Az MSZP EP-delegációja a lehető leghatározottabban tiltakozik az Európai Bizottság szóvivőjének bejelentése ellen. Méltánytalan, rossz politikai döntésnek tartjuk már magát a felvetést is, ami igazságtalan a magyar állampolgárokkal szemben. Ez a döntés nem az Orbán-kormányt, hanem a magyar önkormányzatokat, a magyar embereket, a magyar vállalkozókat büntetné. Elfogadhatatlan, hogy a Bizottság az egyébként is nehéz helyzetben lévő országokat sújtsa." - mondta Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője azokra a hírekre reagálva, miszerint az Európai Bizottság szerdán javasolhatja, hogy a túlzottdeficit-eljárás keretében ideiglenesen felfüggessze a Magyarországnak a Kohéziós Politika keretében járó támogatások egy részét vagy egészét.

"A Bizottságnak még arra sem volt ideje, hogy érdemben foglalkozzon a magyar kormánynak a testület részére adott válaszával. Ez a döntés ellentétes az Európai Parlamentnek a múlt héten a magyar politikai helyzetről elfogadott állásfoglalásával is, amely bármilyen bizottsági döntést az Orbán-kormány további tevékenységének vizsgálatától tett függővé." - hangsúlyozta a szocialista delegációvezető.

"Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság akár csak felvesse annak lehetőségét, hogy Magyarországtól kohéziós támogatásokat vonjanak meg. Ez hiteltelenné tenné az Európai Bizottságot és az Európai Unió egész intézményrendszerét. A magyar társadalomban unióellenes egységfront alakulhatna ki." - mondta Tabajdi Csaba. Hozzátette, az MSZP EP-delegációja már korábban is fellépett a hasonló törekvések ellen. Január 6-án Tabajdi közleményben hangsúlyozta, hogy magyar patriótaként ellenez bármilyen olyan eljárást, amely a magyar állampolgárokat büntetné. "Az Orbán-kormány elhibázott, nacionalista gazdaságpolitikájáért, a demokrácia lebontásáért nem büntethető az egész magyar társadalom." - írta akkor a szocialista delegációvezető.

Tabajdi hangsúlyozta: "Tudunk róla, hogy a Bizottságban korábban egyszer már felmerült a kohéziós támogatások felfüggesztésének lehetősége. Akkor ez a vélemény szerencsére kisebbségben maradt. Remélem, ez most is így lesz. Ha ugyanis a Bizottság a jövőben így politizál, Európa valamennyi népét szembe fogja magával állítani. A Bizottság táptalajt fog adni a tagállami nacionalizmusoknak." - mondta Tabajdi Csaba. A szocialista delegációvezető hangsúlyozta, Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez, és Andor Lászlóhoz, az Európai Bizottság magyar tagjához fordult az ügyben. "Arra kérem Martin Schulzot és Andor Lászlót, vesse latba befolyását, hogy a Bizottság vegye figyelembe az EP múlt heti állásfoglalását és azonnal álljon el a szándékától. Az Orbán-kormányt lehet bírálni, de elfogadhatatlan a magyar népet büntetni." - húzta alá a szocialista politikus.

3201

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds