2018 February 24, Saturday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19734466
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Kisvárdai formatervező sikere Indiában
Posted on March 01, Thursday, 12:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Az Új–Delhiben eltöltött fantasztikus öt nap alatt hasznos információkat gyűjtöttem az ottani lehetőségekről és formatervezői igényekről – mondja a magyar designer, a kisvárdai Miklósi Ádám. Ott létem alatt sikerült jó kapcsolatot kiépítenem egy helyi formatervezővel, akivel a későbbiekben tervezzük a Mango koncepció fejlesztését, átgondolását. (A mango egyébként jellegzetes (misztikus) indiai növény)


Kisvárda
– Az indiai siker előzménye, hogy 2011–ben az Electrolux Design Lab versenyén a legjobb nyolc közé jutott tavaly Londonban Miklósi Ádám. Most egy hónapig itthon van, Kisvárda, Budapest, Sopron között ingázik tanulmányai érdekében. Közben a Göteborgi Egyetemen diplomamunkáján dolgozik, várhatóan március második felében megy vissza a Göteborgi Egyetemre, s szerzi meg diplomáját.

Hogy jutottál ki Indiába?
–Folyamatosan követem az aktuális pályázatokat, az indiai design és kultúra már régóta foglalkoztatott így erős motivációt éreztem, hogy nevezzek. A pályázatkiírás nem tartalmazott megkötéseket, gyakorlatilag így hangzott: tervezz valamit, ami India számára problémát old meg! De pontosan emiatt a nagy szabadságfok miatt okozott fejtörést, hogy vajon mit is tervezzek. Mint ahogy a pályázat szlogenje : “India future of change”(India a változás jövője) is mutatja. Nekünk szokatlan az a világ. India a végletek országa: a gazdagság–szegénység kontrasztja; a népesség, a vallások, a kultúra, építészet, közlekedés – egyáltalán az a világ, az európai ember számára szinte felfoghatatlan. Külön érdekesség, hogy a döntő mezőnye abszolút nemzetközi volt: Anglia, Mexikó, Dél–Afrika, Ausztrália, USA, Hollandia, Svédország,...pályázói jutottak a TOP 10–be.

Utcai Lámpa
A monszuneső, ez az éghajlati adottság hasznosítása határozta meg az ötletet. Nyugat– és Közép–India a monszun éghajlaton fekszik, a nedves évszakban 200-400 mm csapadék is hullik havonta. A nyári csapadékot víztározókban gyűjtik össze, majd a száraz évszakban is ezt a vizet hasznosítják. –Az utcai lámpa koncepciómmal – folytatja beszélgetésünket Miklósi Ádám– ezt a jelenséget szerettem volna megvalósítani, kisebb léptékben. Az összegyűjtött csapadék a lámpatestben raktározódik, majd amikor az teljesen megtelik vízzel, az alul található szelep kinyit és a lezúduló csapadék egy turbinán keresztül termel áramot. A száraz évszakban az energiatermelést a napelemek végzik, így a lámpa újratölthető akkumulátorai LED izzókat működtetnek.Három fordulós pályázat
A pályázat háromfordulós volt, a döntőt Új–Delhiben rendezték meg. Az esemény az Indialogues konferencia részét képezte, ahol számos designer és cég tartott előadást India szerepéről a designszférában. A nyertes tervezőknek a döntőben neves szakemberekből álló zsűri előtt kellett prezentálniuk projektjeiket. A projekt keretében immár öt éve öt kategóriában (Üzleti élet, Design, Esszéírás, Fotózás, Vizuális művészetek) hazai és külföldi oktatási intézmények hallgatói kapnak lehetőséget kreativitásuk megcsillogtatására. A kezdeményezést neves szervezetek és az indiai kormány is támogatja.

Hogyan tovább, a diploma megszerzését követően?
–A svéd diploma megszerzését követően szakmai gyakorlatra jelentkezem, elsősorban ázsiai cégekhez. Tapasztalatot szeretnék gyűjteni, majd Sopronban is lediplomázok. Szeretnék még ismeretet gyűjteni az élmény és szolgáltatás– tervezésről is, mely napjaink feltörekvő iránya a design területén – mondta végezetül az Indiát is „meghódító”, kisvárdai Miklósi Ádám.


3841

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds