2018 March 22, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19947531
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
EU Hírek: Tabajdi Csaba közleménye
Posted on March 09, Friday, 12:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Tabajdi: Az EU-USA együttműködés kulcsfontosságú az energia- és klímaválság leküzdéséhez Az Oroszországgal kapcsolatos eltérő álláspont nem akadályozhatja a transzatlanti együttműködést!


"A gazdasági válság a közelmúltban elterelte a figyelmet a fokozódó energia- és klímaválságról. A világ energiaigénye a következő húsz évben a jelenlegi szint egyharmadával növekedhet, elsősorban a nagy feltörekvő gazdaságok, így Kína, India, Brazília és Oroszország fokozódó energiaigénye miatt. A fokozódó energiaszükséglet és az éghajlatváltozás elleni küzdelem kettős követelménye jelentős kihívás elé állítja a világot. Erre a kihívásra csak az Európai Unió és Egyesült Államok, a világ két legfejlettebb gazdasági térségének szoros technológiai, gazdasági és kutatás-fejlesztési együttműködése adhat választ" - hangsúlyozta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja a Transzatlanti Energiakapcsolatok Jövője címmel megrendezett brüsszeli konferencián. A rendezvényen felszólalt Simonyi András, a Magyarország korábbi washingtoni nagykövete, valamint Herczog Edit és Konrad Szymanski, az EP Ipari- és Energiaügyi Bizottságának tagjaként.

Tabajdi Csaba kiemelte, hogy az elmúlt húsz évben a transzatlanti partnerek energiapolitikai érdekei távolodtak egymástól. Míg az Európai Unió energiafogyasztásának 54%-át importból fedezi, addig az Egyesült Államok külső energiafüggősége mindössze 25%-os. A közelmúltban Észak-Amerikában felfedezett rendhagyó fosszilis energiaforrások, mint a palagáz és a kanadai olajhomok, teljes mértékben megszüntethetik az USA külső energiafüggőségét. "Az együttműködésre ezért elsősorban az új energiaforrásokat kiaknázó technológiai fejlesztések, valamint a szállítási, ezen belül is különösen a tengeri szállítási útvonalak biztonságát szolgáló stratégiai-védelmi területen nyílik lehetőség" - hangsúlyozta a magyar szocialisták brüsszeli vezetője.

A szocialista európai parlamenti képviselő rámutatott ugyanakkor arra, hogy jelentős érdekkülönbségek mutatkoznak az Egyesült Államok és az EU Oroszországgal kapcsolatos politikájában. "Az USA geopolitikai érdekei azt kívánják, hogy Oroszország ne tudja befolyását növelni a közép-ázsiai térségben. Ezért az amerikai fél a rendelkezésére álló diplomáciai és gazdasági eszközökkel rendszeresen beavatkozik a térségben. Az Európai Uniónak ugyanakkor figyelemmel kell lennie arra, hogy az energiaszállítások terén erős kölcsönös függés alakult ki az EU és Oroszország között. Oroszország az EU legfőbb kőolaj és földgáz importőre, a másik oldalról nézve pedig az EU az orosz kőolaj és földgáz legnagyobb felvevőpiaca. Ez a kölcsönös függés kiegyensúlyozottabb, partnerségen nyugvó kapcsolatokat igényel. Az Oroszországgal kapcsolatos érdekellentét nem akadályozhatja a transzatlanti együttműködést" - hangsúlyozta Tabajdi Csaba.

3141

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds