2018 March 22, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
19947428
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Lakossági SOS jelzések – a kormány nem válaszol
Posted on March 13, Tuesday, 13:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
A Magyar Szociális Fórum kedden arra kérte a miniszterelnököt és a kormányt, hogy válaszoljon azoknak az állampolgároknak, akik hozzájuk fordulnak életbevágóan fontos ügyekben. Az utóbbi időben sokan fordultak az MSZF-hez panasszal, hogy válaszra sem méltatják őket – áll az MSZF közleményében. A levélírók többsége azért kért segítséget, hogy ne lakoltassák őket ki, munkát kapjanak, meg tudjanak élni. A Szociális Fórum csokorba gyűjtött néhányat a legjellemzőbb lakossági üzenetek közül, amelyeknek küldői nem kaptak választ:


- „Többször írtam már a Kormánynak, Orbán Viktornak levelet, egyszer sem válaszoltak rá! Nagyon félek a végrehajtástól, a kilakoltatástól. Inkább az öngyilkosságot választom, mint hogy hajléktalan legyek. Felhívtam a miniszterelnök úr figyelmét arra, hogy a moratórium feloldása után tömegesen lesznek öngyilkosságok, mert az embereket lelkileg teljesen meggyötörték, és nem hogy segítenének rajtunk, még rúgnak is belénk. Kérem, segítsenek abban, hogy ne kerüljünk az utcára a fiammal és a szüleimmel együtt. A bankok és a kormány között kellene ezt megbeszélni, hogyan segítsenek azokon, akiknek nincs munkája és nem tudják fizetni a törlesztést” – áll az egyik üzenetben.

- Egy másik azért kért segítséget, mert a végrehajtó mostanában fogja lefoglalni az ingatlanjukat, ingóságaikat, és édesanyja teljes jövedelmét. „Nem akarom elhinni, hogy ezt szabadon meg lehet tenni ebben az országban: gyerekeket, tanulókat lehet kidobni az utcára” – írta neki.

- „Az eredeti hitelfelvétel óta egyetlen hónapban sem volt késedelmünk, mindig pontosan teljesítettük kötelezettségeinket a Bank felé. Mára már az erőnk elfogyott, a kamatok fizetése nehézségekbe ütközik. Úgy érezzük, hogy a FIDESZ támogatóit a végtörlesztési törvény korlátozásaival büntetik. Aki akar és tud fizetni a mai világban, azt miért nem támogatja a Kormány némi törvénymódosítással?” – kérdezte egyikük a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz írt levelében.

- „A rögzített árfolyam most nagyon jó, de utána megint csak vissza kell fizetni a fennmaradó részt. A fizetésünk akkor simán elbírta azt a terhet, de a bérek nem emelkedtek akkora mértékben (ha egyáltalán emelkedtek), mint a hitelünk. Segítséget szeretnék kérni: Mit tegyen az, aki fizet és dolgozik szorgalmasan, és belerokkan és reménytelen az egész élete? Mindketten 30 évesek vagyunk, három gyermekkel. Nincs hová mennünk, ha kiraknak nehezen fölépített házunkból”.

- „2007-ben vettünk fel 6,5 millió Ft hitelt, svájci frankban, 38 ezres törlesztővel. Most 9 millió Ft a tartozásunk, 85 ezret fizetünk havonta. Három kiskorú gyermekünk van, a hitel miatt teljesen ellehetetlenül az életünk”.

- „Jó adós vagyok, minden hónapban fizetve lett a tartozás, én teljesítettem a lehetetlen feltételeket, de amit művelnek velünk, az már jogtalan haszonszerzés”.

- „Egy hónap múlva szül a feleségem, és nem tudom lesz e hova hazahozni a gyereket, ha nem hosszabbítják meg a moratóriumot”.

- „Teremtsenek olyan feltételeket, amelyek teljesíthetők és vissza lehet fizetni, amit felhasználtunk. Mi nem tehetünk arról, hogy összeomlott a gazdaság. Miért kellene nekem és mindenki másnak a következő 30 év kamatait és kezelési költségét is ezen az irreális árfolyamon visszatörleszteni?”

- „Rendesen fizettünk, kb. 2 éve nem kaptunk a banktól egyenleget, havi elszámolást, értesítőt, kivonatot, semmit. Furcsálltam, de azt gondoltuk, minden rendben lehet. Ezután ért minket 2 hete a nagy meglepetés: ajánlottan jött egy utolsó felszólítás, aminek nem volt semmi előzménye, hogy 15 napon belül fizessük be az elmaradásunkat, 1,8 millió Ft-ot, különben mehetünk az utcára”.

- „A férjem munkanélküli, én dolgozom egyedül, és van két kiskorú gyermekünk! A fűtés számla miatt már a bíróságon van a papír, lassan a víz is oda kerül! Végrehajtással fenyegetnek, de nem tudok ekkor összegeket egyszerre kifizetni! Segítsenek! Nekünk a két gyerek a legfontosabb és, hogy nekik mindig legyen enni valójuk!” – írta egy anya a kormányfőnek.

- „Kérem, kézírásával biztosítsa az embereket arról, hogy munkát ad, amiből fizethetik a lakásukat, és többé nem kell egyetlen családot sem molesztálni amiatt, hogy nincs jövedelme, és nem tud fizetni”.

- „Engem és rajtam kívül még több százezer embert átvertek, becsaptak és jelentős kárt okoztak. Olyan összeget követel rajtam a Faktoring, amit még részletekben sem tudok teljesíteni”.

- „Nekem 50.000-ről 120.000 ezerre emelkedett a törlesztőm. Novemberben munkanélküli lettem. December óta nem fizetek. Munka nincs, szociális segély nem jár, mert magas az egy főre jutó ’jövedelmünk’, ami most 25.775 Forint (GYES és a Családi pótlék). Ha csak 25.650 lenne, akkor jogosult lennék Aktív korúak támogatására, ami most 22.800 forint. Na persze abból sem tudnám a hitelemet fizetni, de legalább lenne miből ennünk! Kérem, tudassák velem, kb. mennyi idő alatt veszik el tőlem a lakásomat” – kérdezte egy asszony az egyik hivataltól.

- „Heten vagyunk, köztünk két kiskorú gyermek, és két idős szülő. A megélhetésre már nem jut”. - „Fagyunk, kínlódunk, éhen halunk, számkivetetten szégyenkezünk, öngyilkosok lesznek többen, amikor minden ember érték.”

- „Miniszterelnök úr! El kellene gondolkozni azon, hogy mi a célja! Mert hiszen az nem lehet cél, hogy a megújult Magyarországon mindenki hajléktalan legyen. Hogyan tud büszke lenni magára, miközben emberek, gyerekek éheznek, az élelmiszer árak a fellegekben járnak, a fizetések szart sem érnek. Önök pedig meg azt mondják, 47 000-ből meg lehet élni. Valahol csak a rezsi ennyi. Mit tudnak Önök az életről? Miért nem próbálnak megélni Önök a 47 ezerből”.

- „Rokkant nyugdíjas vagyok, és a kilakoltatás pallosa a fejem felett. Még fizetem a közüzemi számláimat, de a törlesztő részletet nem bírom, olyan magas lett. Miért engedik, hogy a bankok ilyen magas kamatot meg egyéb költségeket felszámoljanak? Csodálkoznak, ha sokan inkább önkezükkel vetnek véget ennek a kálváriának? Én is ezen az úton vagyok. Lehet, választ sem fogok kapni. Már mindegy, legalább kiírtam magamból” – tartalmazza a legújabb üzenet.

A panaszosok kormányhoz küldött üzeneteiből összeállított csokrot az MSZF kedden elküldte a Miniszterelnöknek is.+++

Kiadta: MSZF SZK

6092

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds