2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20209006
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
EU Hírek: Határozott fellépést várunk a holland kormánytól
Posted on March 14, Wednesday, 13:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
A Hollandiában dolgozó külföldiek, köztük a magyarok, lengyelek, románok hozzájárulnak az ország gyarapodásához. A hágai kormány kötelessége, hogy elítélje az ellenük uszító propagandát, és a diszkrimináció minden formáját - áll abban a írásbeli hozzászólalásban, amelyet Göncz Kinga szocialista EP-képviselő nyújtott be a diszkriminatív internetes oldalakról és a kormányok válaszairól szóló kedd délutáni parlamenti vitához.


"Az alábbi Facebook-bejegyzést küldte egy ismerősöm a minap: 'Hollandiában éltem 20 évig. A hollandok születésüktől fogva nagyon toleránsak, elképzelhetetlen volt még akkor az ilyesmi. Mindez ma már a jobboldali radikális áramlatnak köszönhető'. Arra a hírre reagált, hogy Geert Wilders Szabadságpártja a Hollandiában munkát vállaló kelet- és közép-európaiak feljelentésére buzdító honlapot indított" - áll Göncz Kinga írásos hozzászólásában.

"Négy éve a jobboldali holland kormány külügyminisztere elhatárolódott a Wilders-párt iszlámot lejárató filmjétől. Akkor a kormány még nem függött egy radikális, szélsőséges párttól. A mai jobboldali kisebbségi kabinet azonban nem hajlandó elítélni a honlap létrehozását. Mert azon múlik a sorsa, hogy támogatást kap-e Geert Wilderstől és társaitól, akik a muzulmán bevándorlók után, most az új tagállamok polgárait veszik célba.

A holland kormány pontosan tudja, hogy az a 200 ezer kelet-európai, aki 2007 májusa óta legálisan munkát vállal Hollandiában, nem a gondokat szaporítja, hanem épp ellenkezőleg: hozzájárul az országban élők jólétéhez. Egy holland felmérés szerint a Hollandiában dolgozó külföldiek adó- és járulékbefizetései 0,3 százalékkal növelik a gazdaságot. Egy lengyel vagy magyar munkás, aki tartósan Hollandiában dolgozik, évi 24 ezer euróval járul hozzá a kincstár bevételeihez, holland gazdaságkutatók adatai szerint.

Nem csak azt várjuk el a holland kormánytól, hogy ítélje el a Szabadságpárt minden idegenellenes, gyűlöletkeltő akcióját, és a diszkirimináció minden formáját. Hanem azt is, hogy a tényeknek megfelelően tájékoztassa a lakosságot arról, hogyan járulnak hozzá az ország gyarapodásához a külföldi, köztük a kelet- és közép-európai bevándorlók. Kifogva ezzel a szelet a demagóg, uszító nézeteket hangoztatók vitorlájából" - olvasható a képviselő írásbeli hozzászólásában.

Göncz Kinga az egyik aláírója annak az állásfoglalás-tervezetnek, amely felszólítja a holland kormányt, hogy ítélje el a külföldiek elleni diszkrimináció minden megnyilvánulását. A dokumentumról csütörtökön szavaz az Európai Parlament plenáris ülése.

2817

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds