2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20208923
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
EU Hírek: Tabajdi Csaba közleménye
Posted on March 14, Wednesday, 21:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
Az EU is felelős Macedónia és Bosznia-Hercegovina jövőjéért. Macedónia fideszes példát követve távolodik az európai alapértékektől


"Macedónia példája azt mutatja, hogy ha következetlenül jár el az Európai Unió a tagjelölt országokkal szemben, akkor a korábbi sikertörténetből könnyen kudarc lehet. A görög kormány a macedón névvitára hivatkozva évek óta akadályozza a csatlakozási tárgyalások előrehaladását. A macedón állampolgárok mára elkezdték elveszíteni az európai integrációba vetett hitüket. Ez utat nyitott a nacionalista, populista kormányzás felé, amely - átvéve többek között a jobboldali magyar kormány rossz példáit - jelentősen korlátozta a sajtószabadságot, politikai célokra használt független intézményeket és semmibe vette a kisebbségi jogokat" - fogalmazott Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője a Macedónia csatlakozási előrehaladásáról rendezett Európai Parlamenti vitán.

A szocialista delegációvezető kiemelte, hogy a Macedóniában az utóbbi héten tapasztalt etnikai indíttatású erőszak kialakulásában az Európai Unió is felelős, mert a tagjelölti státusz odaítélése óta Macedónia következetlen és rendkívül káros eljárásnak volt kitéve. A macedón kormány évek óta azt tapasztalja, hogy a reformok nem segítik hozzá a csatlakozási tárgyalások megindításához, ezért most az ellenkező irányba vezető úton indultak el. "Az Európai Unió azonban nem engedheti, hogy a demokrácia lebontása, a kisebbségi jogok semmibevétele következmények nélkül maradjon. A fővárosban, illetve az északnyugati, albánok által lakott részeken tapasztalható erőszak nemcsak Macedóniát, de az egész régiót, az EU teljes nyugat-balkáni szomszédságát destabilizálhatja. Egyértelmű jelzést kell küldenünk Macedóniának, hogy a kisebbségi ügyeket rendezni kell, hogy az erőszaknak gátat kell vetni, hogy a demokratikus alapjogokat tiszteletben kell tartani. Ehhez az Európai Uniónak határain belül is példát kell mutatnia és fel kell lépnie az antidemokratikus törekvésekkel szemben" - húzta alá Tabajdi Csaba.

A magyar szocialisták európai parlamenti vezetője a Bosznia-Hercegovina csatlakozási előrehaladásáról rendezett vita kapcsán elmondta, hogy Bosznia-Hercegovina sajnos továbbra is a Balkán "állatorvosi lova". Számos szociális, kisebbségi és emberi jogi probléma akadályozza az ország európai közeledését. "Évek óta húzódó és máig megoldatlan ügy a Boszniában élő kisebbségek politikai jogainak rendezése. Az a boszniai állampolgár, aki magát romának vallja, számos politikai hivatalért nem is szállhat versenybe a választásokon. A megdöbbentően kirekesztő rendszer felszámolására már az Emberi Jogok Európai Bírósága is felszólította a boszniai hatóságokat 2009-ben. Az Európai Uniónak a leghatározottabban és minden rendelkezésre álló eszközzel fel kell lépnie az emberi- és kisebbségi jogok védelme érdekében" - mondta Tabajdi Csaba.

3131

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.02 Seconds