2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20208917
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
EU Hírek: Koszovó elindult a vízummentesség felé
Posted on March 19, Monday, 10:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
"Az Európai Parlament mindig is határozottan kiállt a nyugat-balkáni országok polgárainak vízummentes utazásáért az Európai Unióban, amennyiben az országok teljesítik a feltételeket. A térségben utolsóként, hamarosan Koszovó kezd párbeszédet az Európai Bizottsággal a vízummentességről, és remélhetőleg sikeresen le is zárja a folyamatot a nem túl távoli jövőben" - mondta Göncz Kinga a koszovói törvényhozás és az Európai Parlament 5. interparlamentáris tanácskozásán Strasbourgban.


A szocialista EP-képviselő, aki a március 14-15-ikén rendezett konferencián a vízumliberalizációról szóló napirendi pont előadója volt, hangsúlyozta: Koszovónak tanulnia kell a szomszédos országok hibáiból, és a hatóságoknak időben meg kell kezdeniük a lakosság felkészítését a könnyített utazással járó jogokra és kötelezettségekre. "Tájékoztatni kell a polgárokat arról, hogy a vízum nélküli utazás nem jelenti a munkavállalás és a letelepedés szabadságát. Nem szabad megalapozatlan várakozásokat kelteni" - mondta Göncz Kinga, hozzátéve: a menekültkérelmek számának egyes tagállamokban tapasztalt enyhe emelkedése ellenére, a nyugat-balkáni országok vízummentessége eddig összességében sikertörténetként értékelhető.

A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Koszovónak az úti okmányok biztonságának garantálásától a szervezett bűnözés és a korrupció elleni hatékony fellépésig, egy sor kemény feltételt kell teljesítenie ahhoz, hogy elnyerje a vízummentes utazás lehetőségét az Európai Unió országaiban. Komoly kihívás elé állítja a kormányt a határok biztonságának a szavatolása is. Bár a kormány sokat tett a hazatértek és hazatelepítettek társadalmi beilleszkedéséért, ezen a téren is van még tennivaló. "Tudjuk jól, hogy Koszovó még nem készült fel valamennyi menekült visszafogadására, ezért a hazatelepítések folyamatát le kell lassítani, illetve leállítani addig, amíg ennek gazdasági és szociális feltételei megteremtődnek" - mondta Göncz Kinga.

"A vízummentesség megszerzése, majd az Európai Unióhoz történő csatlakozás nem csak Koszovó és az európai intézmények kapcsolatrendszerének elmélyítését feltételezi, hanem dialógust az országon belüli politikai erők, kormánypártiak és ellenzékiek, a különböző etnikai közösségek között a közös célok érdekében" - szögezte le a képviselő.

Háttér:
Az Európai Bizottság idén január 19-ikén kezdett intézményes párbeszédet Koszovóval a vízumliberalizációról. Koszovón kívül a Nyugat-Balkán valamennyi országának polgára vízummentesen utazhat az Európai Unió területére. A Bizottság tervei szerint a koszovói kormány még a tavasszal kézhez kapja azt az útitervet, amely a vízummentesség elérése érdekében teendő intézkedéseket tartalmazza. A vízummentességig tartó folyamat várhatóan több évbe fog telni. A vízummentességről a tagállamok és az Európai Parlament együtt döntenek.

3070

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds