2018 April 22, Sunday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20190441
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Belpolitika: Medvére vadászik a Fidesz Jobboldali kampány – Budapest ürügyén
Posted on May 17, Tuesday, 08:48:28
Topic: Budapest aktuális
Elmulasztottam egy nagy élményt. Kocsival mentem Soroksárra, ahol még sohasem jártam, s nem elég, hogy eltévedtem, ráadásul nem láthattam, miként lyukaszt ki egy teljesen közönséges BKV jegyet Orbán Viktor a HÉV-en. Különleges esemény lehetett, hiszen ő – mint minden parlamenti képviselő – ingyen utazhat. De hát gesztust kellett tenni. Állítólag jegyet vett a pénztárnál – gondolom, még sorban is állt –, s a szerelvényen teljesen egyedül lyukasztott. Képzelem, hogy tátották a szájukat a „köznépből”, meg „panelprolikból” kikerült utasok!
A cikk teljes szövege... Katt ide!!!
Még több cikk az archivumban... Katt ide!!!


Akárcsak én, amikor a Táncsics Művelődési Házban a nevem, meg az iránt érdeklődtek, honnan jöttem, mondván, nem akarják, hogy valaki közbekiabálásokkal megzavarja a miniszterelnök urat. Megjegyeztem, hogy ilyesmi a másik oldalon szokott előfordulni, ám ezt mintha nem is hallották volna. Néha jól jön a szelektív hallás – akárcsak a szelektív emlékezet. Erre számos példa akadt a legnagyobb ellenzéki párt soroksári rendezvényén, amelyet papíron azzal a céllal hirdettek meg, hogy kíváncsiak, milyen városban szeretnének élni a budapestiek.
Meg is kérdeztem tőle azon a sajtótájékoztatón, ahol mindössze hárman voltunk újságírók, hogy miért hirdetik, hogy egy zseniális, külföldön jól bevált, ám itthon ismeretlen módon, ők bizony előbb megkérdezik az embereket, s csak ezt követően készítik el a maguk, Budapest fejlesztését rögzítő programját, amikor ezt már hónapok óta így csinálják a szocialisták.
Mélyen, mindentudóan a szemembe nézett, és azt válaszolta, nem úgy van az, hiszen az MSZP egy meglévő programot véleményeztet, sőt, már az egészet át is adták május elsején Gyurcsány Ferencnek. Kénytelen voltam helyesbíteni, mondván, az a füzet csak az elképzelések strukturális alapjait rögzítette, s erre épül majd föl – a lakosság javaslatai alapján – maga a program. – Nos, nem vagyok köteles a szocialisták minden lépéséről tudni – felelte a volt miniszterelnök, majd hozzátette: milyen szerencse, hogy Ön viszont ezt is tudja. Mit lehet erre mondani? Csak azt, hogy egy újságírónak pontosan ez a dolga.
A Fidesz elnöke eztán elmagyarázta hármunknak, hogy pártja jelenleg jobb, mint volt, és közelebb kerültek az emberekhez. Úgy vélte, jó irányban haladnak, és bíztatóak az eddig elvégzett munka eredményei. Ami pedig a Budapest programot illeti, az mindig is volt a Fidesznek – már 1990 óta. (Milyen kár, hogy kormányzásuk alatt ennek semmi jelét nem tapasztaltuk! Azaz mégis.. m egakadályozták a metróépítést, milliárdokat vesztegettek el azzal, hogy máshol építtették föl a Nemzeti Színházat, és örök mementóként megalkották a Nemzeti Gödröt).
De hát azóta sok víz lefolyt azon a Dunán, amiről később, a lakossági fórumon Fónagy János, egykor volt közlekedési miniszter, még régebben hajóács azt mondta, hogy ő bizony hipp-hopp megoldaná a közlekedési gondokat. Ismét járnának utasszállító hajók a vízen, mert ez a kormány teljesen lenullázta a dunai közlekedést. Amúgy néhányszáz millióból építene a soroksáriaknak egy felül- meg egy aluljárót és felújítaná a kerület összes útját.
Ha már itt tartunk, essen szó a lakossági fórumról is. Bizonyára nagy megtiszteltetés, sőt kitüntetés lehet egy ilyen fideszes lakossági fórumra elmenni. Ugyanis a rendezvénynek helyet adó Páneurópai Iskola előterében szigorú cerberuszok egy listán ellenőrizték és pipálták ki a neveket. Csak az mehetett be, aki a papíron szerepelt. Ám mások is kíváncsiak voltak, és olyan hangosan zúgolódtak a méltánytalanságon, hogy végül a rendezők – botránytól tartva – néhányat beengedtek. A többiek egy televízión nézhették a történéseket.
Orbán Viktor állandó moderátora, Philip elmesélte, hogy milyen fontos az ellenzéki pártnak Budapest jövője, és azt is, hogy ezért 232 fórumot tartanak, melyek egy részére maga a volt miniszterelnök és jelenlegi pártelnök is elmegy. Soroksárra gondolom azért, mert itt Hiller István szocialista pártelnök az országgyűlési képviselő. Meg is jegyezte Orbán, hogy foglalkoztatja: vajon miért nem tudtak még sohasem nyerni Soroksáron. „Talán nem dolgoztunk elég jól, vagy nem voltunk elegen” – mondta. (Úgy látszik, a mondat második fele végképp szólássá vált.)
Budapest… Bizony, szinte szó sem esett szeretett fővárosunkról. A program ürügyén azonban minden másról. Például arról, hogy 15 év alatt Budapest csak visszafejlődött, s hogy ők bezzeg csodát tudnának itt csinálni. (Miért nem tették az előző ciklusban?) Egy általuk készíttetett felmérés szerint arra a kérdésre, hogy jobb-e az élet Budapesten, mint másutt, öt esztendeje a megkérdezettek még azt felelték, hogy kétszer jobb. Ma már nem mondják, mert nehéz szeretni ezt a várost. Meg hogy senki se bizakodjon, mert ami 15 évig nem történt meg, az a hátralévő egy évben sem fog. Szidták a főpolgármestert, Budapest gazdálkodását. Orbán Viktor elárulta, hogy több olyan jelöltjük is van, aki Demszky Gábor helyén sokkal jobban dolgozna. De hozzátette: az illető vért fog izzadni, mire rendet tesz.
A volt miniszterelnök bírálta a kormány szinte valamennyi intézkedését, súlyos megállapításokat tett az államadósságról, a munkanélküliségről. Azt mondta, ha győznek, alaposan el kell számoltatni a jelenlegi kabinetet, hogy hová tették a pénzt, Óvta a szocialistáktól a családokat, mondván, ha ők vannak hatalmon, akkor mindig ütik a családokat, mert a családtámogatás nem a baloldal szíve csücske, ha pénz kell, mindig a famíliákat rövidítik meg. „Gyurcsány Ferenc ezer zsebben kotorászik – jelentette ki Orbán Viktor – és én valami nagyon rosszat érzek. Csak vigyázzanak!” A kismamák is legyenek résen, mert az új rendelettel biztosan kevesebb lesz összességében a gyes, ami az elején ugyan több, de egyre vékonyodik. Nagyon gyanús! Rossz a lakásprogram, rossz a hitelprogram., a mostani kormánynak köze nincs a baloldalisághoz, olyan mélyen van az ország, mint még soha. De ő nem gondolja, hogy a baloldaliak és a liberálisok szándékosan teszik tönkre az országot – bár néha emiatt küzd önmagával –, inkább arról van szó, hogy kis buták, és nem tudják, mit is tegyenek. S jött a költői kérdés: meddig kell még az országnak fizetnie a tanulópénzt? És így tovább, szakadatlan.
Egyszóval Budapest nem volt különösebben érdekes. Egyszerűen ürügy kellett arra, hogy egy esztendővel a választások előtt elkezdődhessen a kampány, mocskolódásokkal, hazugságokkal, csúsztatásokkal. A Fidesz elnöke úgy érvelt, hogy a támadásokra okosan kell válaszolni, mert „nem mondhatjuk a farkasnak, hogy legeljen, főleg, ha öreg, és ötven éve nem ehhez szokott” Nos, ez hatalmas derültséget keltett. Volt más dakota mondása is: „előbb ejtsük el a medvét, és csak aztán tárgyaljunk a szűccsel”. Végül győzelemre buzdított, meg arra, hogy az aktivistáik beszélgessenek az emberekkel, ám ezt óvatosan tegyék, mert hogy nem olyan időket élünk. Visszatérve Budapestre: szóval arról szó sem esett, hogy milyen legyen a szerethető főváros. Bizonyára olyan, ahol a Fidesz az úr – azaz kampány volt ez a javából! És még hátra van ebből a műfajból további 231…

Körmendi Zsuzsa
6448

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Budapest aktuális
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Budapest aktuális:
Megnyílt egy új Syma csarnok!


Article Rating
Average Score: 4.85
szavazat: 95


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds