2018 April 26, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20210455
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Van, aki forrón szereti
Posted on July 09, Monday, 14:54:17
Topic: Háttér - információk, tények
A szombati meleg-felvonulás visszhangot váltott ki főiskolás munkatársaink körében. Nem csodálkoznék, ha Czehelszki Levente szenvedélyes publicisztikája vitacikkeket gerjesztene. (Z. L.)


Hurrá, van meleg politikusunk is! Szetey Gábor személyügyi államtitkár pátoszos beszédben vallotta be, hogy a saját neméhez vonzódik, aztán néhány könnycseppet is elmorzsolt. Be is jött a hatás, hallgatósága állva tapsolta az úttörő bejelentést, a Híradó pedig közölte, hogy itt marha nagy dologról van szó, kéremszépen, az első magyar politikus, aki vállalta a másságát. Hát francokat. Ungár Kláráról hallott valaki?

A melegek magyarországi helyzete, társadalmi megbecsültsége, elfogadottsága valószínűleg két mozzanat folytán nem lendül előrébb a jelenleginél. Az első okot egy másik társadalmi csoporttal szemben, a cigányok helyzetével kapcsolatos vitában egyszer már megfogalmaztam: médiareprezentációjuk rendkívül alacsony. Mert kit ismerhet a magyar közvélemény, aki meleg? Radics Pétert biztos, hogy nem, a később már Washingtonban élő újságíró nem veheti fel a versenyt a győzikékkel. Pozitív példa lenne arra, hogy milyenek lehetnek a „mások”, hiszen intelligens és jó riporter. Ráadásul egyik elsőként „coming-out-olt” magyar közéleti személyiségként kellően meg is szenvedett sorsával: mássága miatt Washingtonban alaposan helyben is hagyták, ráadásul neki kellett a saját bőrén tesztelnie, hogy mennyire toleráns a magyar köznép. De nem ő az emberünk. Nem ő ugrik be, ha azt mondjuk ma Magyarországon, hogy „meleg”.

Hanem „Viva” Kristóf. Aki pedig már nem is a melegeknek, hanem a közvélemény által direkt pejoratív módon „buzi”-nak nevezett homoszexuálisnak az archetipusa. Ízlése borzalmas: könyvet ír a világ legprimitívebb embere címre komoly esélyes Paris Hiltonról, vagy éppen mániákusan rajong az egyébként értékelhetetlen Britney Spearsért. Gesztusai femininek, műsorvezetői stílusa megkérdőjelezhető, az ízléstelennél ízléstelenebb ruháival és a bűnranda kutyájával viszont, akit minden műsorba beerőszakol, napról napra alulmúlja önnön korábbi megjelenését. Nem volna bántó, hogy a műsorai színvonaltalanok, hiszen olyan televíziónál dolgozik, amelynek a célcsoportja a tizenkettő és a tizenhat közti tinilányok. De akkor is fájó az a mérhetetlen igénytelenség, amivel például a Premier Pláne című filmes adást vezeti. Az egészben az a legrosszabb, hogy „Viva” Kristóf nem buta ember; többnyire szalonképesen, kulturáltan nyilatkozik.

A másik ok, ami miatt a magyar társadalom intoleráns, az évenként megrendezendő melegfesztivál. Pofon a társadalomnak: tessék, nézzétek, mások vagyunk, ehhez mit szóltok. A fesztivál a benne résztvevőknek a saját izoláltságuk megerősítésére hivatott, nem pedig az integrálódásra. Falakat emel, ahelyett, hogy bontana. Hogy is akarnának az olyan fellépők beépülni a társadalomba, akik egy kamionon férfiként bőrtangában, de papnak öltözve táncolnak egymás előtt - az utca emberének megrökönyödésére? Csoda, hogy az az ember, aki ennek szemtanúja, ellenszenvvel viseltetik irántuk. és kiközösítéssel válaszol?

Mostanság divat az évenkénti melegfelvonulásra a demokrácia Achilles sarkaként tekinteni. Többek közt Moszkvát, Lengyelországot és Észtországot is bírálta idei jelentésében az Amnesty International a felvonulások betiltása vagy szankcionálása miatt, ami ellentétes az Európai Unió elveivel. Ez gyakran jogos, és Moszkva esete már tényleg a pofátlanság határát súrolja: szélsőségesek ugyanúgy megtámadták a felvonulókat, mint itthon, de ott a rendőrség nemhogy megakadályozta volna a támadásokat, hanem azok végeztével a megtámadottakat tartóztatta le. Nem ez a megoldás, de az is tarthatatlan, hogy nálunk azt skandálják a csak önmagát magyarnak nevező és az árpádsávos zászlót ismét csak maguknál tartó emberek, hogy "Buzikat a Dunába, a zsidókat meg utána."

El kell fogadni, hogy van, aki forrón szereti. De ez nem arra a kisebbségre korlátozódik, amelynek tagjai rózsaszín bőrtangában billegetik magukat egy kamion tetején, ráadásul igénytelen zenére a szivárványos esernyő alatt. A homoszexuális többség csendes, békés, és úgy néz ki, mint bármelyikőnk. Nem tudjuk róla megmondani, mert az ő életvitele annyiban tér el a mienktől, hogy munka után hazamegy, és nem Juliska várja a konyhában forró csókkal, hanem Jancsika, amihez már semmi közünk. Ha viszont valaki kimegy, és madártollakban, férfiként kirúzsozva a legújabb női Prada-cuccokban bólogatja magát, saját normális homoszexuális társainak a társadalmi megbecsültségét rontja.

Mert csakúgy, mint a magyar társadalomban, itt is van egy láthatatlan többség. Mint ahogy nem az akcionistaként az idei felvonuláson is jelenlévő ősmagyar szittyabanda alkotja Magyarország többségét, hanem a csendes többség. És ennek a csendes többségnek kéne átvennie a jelenlegi domináns osztály helyét - a magyar társadalomban és a meleg szubkultúrában egyaránt.

Ha írni szeretne nekünk, vagy hozzászólna! Katt ide!

5517

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds