2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20208817
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
MEASZ Demokrácia Akadémiája
Posted on July 16, Monday, 21:11:50
Topic: Háttér - információk, tények
Várunk téged is a MEASZ Demokrácia Akadémiájára!
Várunk!
Ha elmúltál már 16 éves és még nem vagy 28. Ha egy jó közösségre vágysz. Ha Magyarország néhány kiváló közszereplőjét meg akarod ismerni. Ha tájékozott kívánsz lenni a demokrácia értékeiről. Ha hozzá kívánsz járulni te is immunhiányos demokráciánk erősítéséhez.

A MAGYAR ELLENÁLLÓK ÉS ANTIFASISZTÁK SZÖVETSÉGE (MEASZ)
MEASZ DEMOKRÁCIA AKADÉMIA
Központ: 1081 Budapest, Népszínház u. 27. I. 6. Tel.: 343-3900, fax: 343-3901
www.antifasiszta.hu
E-mail: measzelnok@chello.hu
Egyre inkább tapasztalható, hogy társadalmunkból kiveszni látszik a higgadt párbeszéd készsége. A másikra való figyelem helyét felváltja a „mindig nekem van igazam” hívogató délibábja, az erő demonstrációja. A társadalmi kommunikációban a türelmetlenség, az intolerancia és az oda nem figyelés viszik a főszólamot, s mindehhez annak biztos tudata társul, hogy tudjuk, miről beszélünk.
Megtanultunk egy új fogalmat: demokrácia-deficit. Ezzel a szalonkifejezéssel aztán megfogalmaztuk a gondjainkat. Úgy hisszük legalábbis, rámutattunk a dolog lényegére, ám ez önáltatás, hiszen amit látunk az csupán jéghegy csúcsa. Pontos szellemi sorvezető híján újra divatosak lettek a szélsőséges nézetek, hódít az emberek és eszmék a megismerés minimális szándéka nélküli kirekesztése. Kétségtelen, így egyszerűbbnek látszik. A lényeg megúszható.

Itt álluk tehát a rendszerváltás óta eltelt tizenhét esztendőnkkel, ha akarjuk a szellemi nagykorúság kapujában, Európa közepén, ezeréves történelmi múltunkkal. De vajon mennyit ér mindez, ha minden értékünk, elvünk és erkölcseink szellemi szemétdombra hajíthatók, mert hagyjuk?

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) 2007. októberétől MEASZ Demokrácia Akadémiát indít, ahol évről évre 30 fiatal nyerhet bepillantást a demokrácia szerteágazó kérdéskörébe, s némi kézséget szerezhet a demokratikus eljárások gyakorlati módjáról is.

A MEASZ Demokrácia Akadémiájának erkölcsi támogatására Radnóti Miklós antirasszista díjasok köréből létrejön az erkölcsi – szakmai hátteret biztosító akadémikusi kör. A sok ismert szakmai-közéleti személyiség figyelemmel kíséri a hallgatók munkáját, s a tanítási kurzus végén egy szélesebb ünnepség keretében átadják a MEASZ Demokrácia Akadémia „Demokrácia” díját három olyan közéleti személyiségnek, akik sokat tettek az elmúlt évben a demokrácia erősítéséért.

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, pártszimpátiától függetlenül, akik nem adják meg magukat a lózungoknak, a populizmusnak és a demagógiának. Olyanokét, akik tudni szeretnék, mit jelent ma a tolerancia, a nemzet, a párbeszéd, a haza, a kompromisszum, a haladás fogalma, amelyek nem kisajátíthatóak és némi fogalmuk arról is kirajzolódott már, mit jelent az együttérzés és a részvét.
Legfőbb ellenségeink a tájékozatlanság, a butaság, az apátia, a minden mindegy érzése, illetve az „ezek mind egyformák” szófordulat mögött megbújó szellemi tunyaság, amely oda vezet, hogy néhányan minden kapcsolatukat elvesztik a köz életével, mindannyiunk mindennapjaival. Hit nélkül nem lehet tenni. Tudás nélkül nem lehet gondolkodni. Végső stádiumban néhányan addig jutnak, hogy azt mondják, felesleges bármit tenni vagy mondani, hiszen úgysem változik semmi.
Várjuk tehát mindazokat, akik a demokrácia fogalmának aktív, megismerhető, átadható értékeire kíváncsiak és nem csupán a retorikai, lobogóra tűzhető szokvány-fordulatot látják a szóban.

A hallgatók tanulmányaikat kéthetente péntekenként 16-20 óráig folytatják, 10 hónapon keresztül. Az elméleti ismeretek mellett önismereti , közösségi, s sok izgalmas közösségi öntevékeny feladat is szerepel. A tematikában szerepel egy televízió szerkesztőségének meglátogatása, s a zárókirándulás a brüsszeli Európa Parlament épületébe. A hallgatók az akadémia sikeres elvégzése után oklevelet kapnak. A felvételi beszélgetésre 2007. szeptember 10-ig lehet jelentkezni egy rövid bemutatkozással kizárólag a measzelnok@chello.hu  e-mailcímen.


Hanti Vilmos
a MEASZ elnöke

Ha írni szeretne nekünk, vagy hozzászólna! Katt ide!

5569

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 1
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.02 Seconds