2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20208892
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: A szebb jövő elkezdődött…
Posted on August 05, Sunday, 12:00:00
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Komolyan mondom, nem értem, miért van mindenki kiakadva azon, hogy a Jobbik Magyarország elnöke vezetésével Magyar Gárda néven egyenruhás testület alakul. Nincs ebben szerintem semmi rossz, ezek a fiatalok, ők maguk mondták magukról, jót akarnak a nemzetnek. Azt, hogy ismét a régi fényében lobogjon, és rend legyen az országban. (Mit rákentek a századok - majd ők lemossák a gyalázatot.)


Tudom, sokakat megbotránkoztat, hogy a feketeszínű jelmezekbe bujtatott sereg Árpád-sávos jelvényekkel súlyosbított ruhába öltözik. Ez azonban nem kellene, hogy bárkit is zavarjon, nincs ebben semmi félelemkeltés, és különben sem a ruha teszi az embert. Amikor a sajtómunkások rákérdeztek, miért éppen a náci egyenruhára emlékeztető, és sokakban szorongást keltő viseletet választották, Vona Gábor, a Jobbik Magyarország elnöke, aki egyben a Magyar Gárdának is a vezetője, azt válaszolta: azért, mert nekik ez tetszik.

Amihez, valljuk be, megint csak joguk van - nehogy már egy ízlésrendőrség mondja meg, hogy mi a szép! Különben is, bárki beláthatja, hogy egy komoly, méltóságteljes, a hagyományok őrzésére felesküdő szervezet tagjai nem flangálhatnak lila, vagy rózsaszín tangában, nem vonulhatnak hónuk alatt táskarádiót szorongatva az Andrássy úton, hogy ilyen gusztustalan öltözékben hallgassák a zenének csúfolt techno nevezetű szennyet.

Úgyhogy nem kellene rögtön felkapni a vizet, mert az indulatok, tudjuk, nem vezetnek sehova. Amikor Göncz Árpád akkori köztársasági elnök kifütyülése céljából az első Martens bakancsos fiatalok feltűntek a közéletben, Boross Péter akkori belügyminiszter elhessegette a köz homlokán gyülekező aggodalmas redőket. Nem kell ezektől a fiúktól félni, mondta a később Hóbagolyként elhíresült politikus, nem akarnak ők rosszat, csak azért vesznek magukra ilyen furcsa zekéket, mert így akarnak imponálni a lányoknak.

Azóta persze történt egy, s más, sok víz lefolyt a Dunán, és beigazolódott, hogy Boross Péternek igaza volt. Azt nem tudni, hogy a rosszemlékű zekéket viselő fiúknak hány lány sikerült tevőlegesen megimponálniuk, de tény, hogy Magyarországon még mindig nem terjedt el nagyon széles körben a fasizmus, és az első Dunába lövésekre is még várni kell.

Újsághírek szerint a Magyar Gárda tagjai augusztus 25-én esküsznek fel az új egyenuhára. Egyelőre nincsenek sokan, támogatóik, ha vannak, csendben meghúzódnak a háttérben, ma még nem látják okát annak, hogy előbújjanak onnan, ahol vannak. Egyedül Für Lajos egykori honvédelmi miniszter nevét sikerült híre hozni a júniusban tíz fővel bejegyzett hagyományőrző és kulturális egyesülettel, ám az nyilván véletlen egybeesés, hogy Für úr jelenleg az apósa Deutsch-Für Tamásnak, aki, ugyancsak jelenleg, a Fidesz egyik arca és főembere.

Már az eddigiek alapján is kijelentető, hogy a többségnek nem kell tartania a Magyar Gárdától. Csak annak kell félnie tőlük, akinek félnivalója van.(Azt, hogy kinek kell félnie, ők mondják meg)! Ezzel sincs semmi baj, nem olyanok ők, akik csak úgy, minden ok nélkül ujjal mutogatnának bárkire. Csak azzal gyűlik meg a bajuk, akiről úgy gondolják, hogy ártani akar a nemzetnek, vagy azzal, aki valamiért nem szimpatikus nekik. De még ez sem nagyon problémás, mint ahogyan az is rendben van, hogy a gárdisták „Szebb jövőt” köszöntéssel üdvözlik egymást.
Én, sokakkal ellentétben, azt is tudom, hogy a Magyar Gárda tagjainak félelmet keltő külseje mögött igazi érző szív rejlik. És nem csak hogy érezni tud az a szív, de magyarul tud érezni. Merthogy nyilván csak a legjobb magyarok lehetnek a gárda tagjai, olyanok, akik nem szégyent, hanem dicsőséget hoznak a nemzetre és a magyarságra. Ebből kifolyólag úgy gondolom, alapvetés lesz, hogy aki a Magyar Gárda tagja kíván lenni, az több Radnóti verset is el tudjon szavalni fejből. Ha lenne olyan a leendő gárdisták közül, aki nem tudná, annak ehelyütt elárulom: Radnóti Miklós magyar költő volt, ő írta a legszebb verseket a hazáról, úgyhogy az ő költeményei közül minden rendes magyar embernek illő többet is ismerni. De említhetném, Szép Ernőt is, aki nemcsak költőként alkotott maradandót – a halk szavú lírikus a leggyönyörűségesebb magyar prózai művek szerzője volt. Sajnos az ő élete is eléggé balszerencsésen alakult - igaz, nem annyira, mint Radnótié -, mert egyes magyarok, nyilván nem rosszindulatból, csupán merő tájékozatlanságból, nem tudták, hogy ő is magyar.

Talán az eddigiekből is kitetszik, hogy nem aggódom a Magyar Gárda miatt. Nincs is miért: látatlanban lefogadom, hogy a legjobb magyar emberek lesznek a tagjai. Olyanok, akik nem csak hirdetni, de ragozni is tudják az igét, álmukból felverve is képesek különböztetni a múlt időt a tárgyesettől, és amikor üdvözlik egymást, a szebb jövő alatt nem azt értik, hogy hamarosan a sötétség.

5644

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 4


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds