2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20208828
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Kohnvergencia- avagy, mit kaptál a Fidelitastól?
Posted on August 10, Friday, 19:40:06
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Értik a viccet, de nem szeretik. Néhány évvel ezelőtt, kormányzásuk idején ez a vélemény terjedt el a hivatalosan Fidesznek nevezett Fiúkról. Lehetett benne valami, elég volt csak egy pillantást vetni Áder János búvalbélelt arcberendezésére, de az is igazi kihívásnak számított, ha valaki akár csak egy rövid ideig farkasszemet nézett Kövér László mindig szúrós, igazságkereső tekintetével.


Idővel azonban rá kellett jönnünk, hogy igazságtalanok voltunk a Fiúkkal. Nemcsak hogy értik, de szeretik is a viccet, Szíjjártó szóvivő úr például rendszeresen mosolyog a kamerák előtt - egy magát meg nem nevezni kívánó ismerősöm pedig állítólag nevetni is látta már.

Változnak az idők, új műsorhoz új fiúk kellenek. Szerencsére ez utóbbiakban nincsen hiány, itt van például a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas, amely maga a megtestesült móka és kacagás, tele vannak fiatalos lendülettel, humorral - jó okunk van feltételezni, hogy egy velük töltött délután, hetekre megalapozza az ember jókedvét.

Ezek a vidám fiúk legújabban azzal hívták fel a figyelmet magukra, hogy a honlapjukon karikatúra pályázatot hirdettek. Mit kaptál Gyurcsánytól? - ez volt az alkotni vágyók számára meghirdetett felhívás címe. Aki valamennyi időt eltöltött már a humorszakmában, az tudja, hogy a vidám fiúk küldetésértékű vállalkozásba kezdtek - a magyar karikatúra ugyanis soha nem látott válságát éli. Nem mintha nem lennének tehetséges fiatal és középkorú rajzolók, és - bármennyire hihetetlen -, az idősebbek, a szakmában számos dicsőséget szerzett „Nagy Öregek” is élnek még. Sőt, nem csak hogy élnek, de alkotnának is, legalábbis, ha lenne hol alkotni. Ám jó ideje nincs már fórumuk az élcrajzolóknak, merthogy évekkel ezelőtt megszűntek azok az újságok, amelyek rendszeresen közöltek karikatúrákat.

Nos, nyilván ezt a hiányt ismerte fel jó érzékkel a Fidesz vidámkodásra mindig kapható ifjúsági szervezete, a Fidelitas. Sok rajz érkezett a pályázatra, fogalmazzunk finoman: eltérő színvonalon és különböző szellemi magasságokban alkottak az amatőr és profi rajzolók. Hogy milyen rajzok akadtak fel a rostán, azt nem tudhatjuk, a Fidelitas tagokból álló zsűri jóvoltából csak a legjobbnak tartott alkotásokat szemlélhettük meg a világhálón.

Illetve nem is jó ide a múlt idő, hiszen a különös kollekció - egy rajz kivételével - még mindig látható a Fidelitas honlapján. Egy rajzot vettek csak le utólag, azt sem tudni, hogy miért, hiszen korábban a zsűrinek nem volt vele semmi gondja - ha lett volna, nyilván nem kerül be a válogatásba.

Szép szóvicc volt a poénja ennek a karikatúrának, alkotója azt a címet adta neki: Kohnvergencia program. Vagyis, hogy ő kohnvergencia programot kapott Gyurcsánytól, azaz a miniszterelnök egy olyan program élére állt, amely nem a magyarok, hanem a Kohnok érdekeit szolgálja. A Kohnok diktálják a feltételeket, ők mondják meg, mit, mikor és kinek, ők osztják a pénzt és az észt, övék lesz a haszon - már amennyiben lesz egyáltalán valami haszna a gyurcsányi banda ámokfutásának.

A köztársasági elnök úr jó szokása szerint megint hallgatott - a Sólyom nem lő ágyúval verébre. A Fidesz prominensei meg bizonyára nyári szabadságukat töltik valahol Európában, ha idehaza vannak, nyilván rosszallóan kommentálták volna a fiatalok bohókás túlkapásait.

A sajtómunkások persze azonnal rávetették magukat a Fidelitas elnökére, aki a hét közepén még azt válaszolta: ő nem látta az ominózus rajzot, s különben is, huncut, aki rosszra gondol, nyilván nem minden olvasónak ugrik be a kohnvergencia program kifejezésben szerényen megbúvó h betű.

A Fidelitas elnökének ez a cinikus mondata azokat a sajtómunkásokat erősíti, akiknek egymás között elrebegett, magánhasználatra szánt „vicces" ars poeticájuk így hangzik: az olvasót nem lehet alábecsülni.

A hét második felében azonban történhetett valami, a gyűjtemény egyik darabja ugyanis eltűnt a netről. Az illusztris összeállítás készítői, számunkra egyelőre ismeretlen meggondolásból, levették az ominózus Konhvergencia programos alkotást.

A történetnek különösebb tanulsága nincs, talán csak egy, a humoros lapok világában - nemrégiben még voltak ilyenek - szakmai alapvetésnek számító mondat: akinek van humora, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes.


5246

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 4
szavazat: 4


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds