2018 April 22, Sunday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20190012
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Soha többé ...: - vélemény
Posted on August 27, Monday, 12:30:39
Topic: Háttér - információk, tények
Folyamatosan - érkezési rendben - közzétesszük a szerkesztőséghez érkezett, a témával kapcsolatos véleményeket.


MEASZ: Határolódjék el minden demokrata a Magyar Gárdától!

Amíg augusztus 25-én a MAZSIHISZ vezetői az antifasiszta tüntetésen vettek részt, addig a nácikra emlékeztető Magyar Gárda avatását megáldotta a katolikus, a református és az evangélikus egyház képviselője. Ezzel is, de Sólyom László köztársasági elnök semmitmondó nyilatkozatával, az avatáson elhangzott fideszes országgyűlési képviselő fellépésével, az első demokratikus kormányunk hadügyminiszterének közreműködésével erősödtek a Magyar Gárda pozíciói.

A fiatal magyar demokrácia válaszúthoz érkezett. Vagy folytatódik a náci-nyilas időszakra jellemző szélsőjobb térnyerése, többek között a köztársasági elnök, a parlamenti párt, a három keresztény egyház közreműködésével, vagy a demokrácia erői határozott kiállásukkal képesek biztosítani a békés, nyugalmas, fejlődő demokratikus közéletet, amelyben egyre inkább csökkennek a kisebbségekkel szembeni előítéletek.

Ezért is van szükség szeptember elsején újabb antifasiszta demonstrációra.
Lásd: Meghívók – partnereink rendezvényei más helyszínen

Kedves Barátaim!

Igen, ahogy írjátok a "baloldali politikának tenni kellene valamit." Főleg a kormánykoalíciót alkotó két pártnak olyan kormányzati politikát kellene csinálnia, amellyel nem növelnék tovább a szociális és társadalmi feszültségeket. Mert ahogy TGM és Pali Bátyánk is rámutatott az elmúlt napokban megjelent írásaiban, ez az alapprobléma: a növekvő szegénység és a növekvő társadalmi különbségek... A baloldalnak ezt kellene megértetni elsősorban az MSZP vezetőivel, de az sem ártana, ha a szociálisan még érzékeny liberális értelmiségi barátaink ugyanezt megtennék az SZDSZ vezetőivel. Mert ha nem fognak érteni a szóból, és folytatják a mai politikájukat, akkor a jobboldal és a szélsőjobb nagyon megerősödhet...Ha nem következik egy "Új szakasz politikája", még a lengyel szindróma is megtörténhet velünk... És az kiknek lesz jó... Még az újgazdaggá, tőkés vállalkozóvá letteknek sem! Tehát kormányzati politikai fordulatot kell elérnünk... Egyébként tovább fog nőni a kormány- a liberális- és baloldalellenes tömeghangulat, és abban az antiszemitizmus, rasszizmus és a kisebbségellenesség... Ezért is nagy a baloldali értelmiségiek felelőssége. Én ezt az őszinte és radikális szembenézést és irányváltást javasolom!

Üdvözlettel: Sipos József

...sajnos mi, antifasiszták ismét eszköztelenek voltunk. T.G.M. és Daróczi Ágnes beszéde remek volt, a jelenlévők a Békét Kereső Magyarországot képviselték - de ismét sokkal kevesebben voltunk a kelleténél. Ez az igazság. Szomorú vagyok.


Angyal Mária

Tisztelt Szerkesztőség!

A szégyenteljes fekete gárda megalakulását a történelmi egyházak három képviselője végigasszisztálta, sőt zászlójukat felszentelték. Javasolok bojkott felhívást közzétenni a katolikus, a református és az evangélikus egyház ellen. Ne támogassák a fasizmus terjedését elitélő hívek adományaikkal ezeket az egyházakat. Hívő meggyőződésüket gyakorolják otthon, amíg ezeknek az egyházaknak a püspökei, egyházi elöljáróik nem kérnek bocsánatot.
Úgy gondolom, hogy katolikus, református és evangélikus értelmiségieknek kellene az akció élére állni. Minden vonalon el kell indítani az ellentámadást, de most már hatékony eszközökkel. Figyelmeztetni kell az egyházakat, hogy ne tovább.

Mi a véleményük erről.?

Tisztelettel:
Török Gyula

Köszi szépen a képeket !

Hazajőve néztem a Híradókat, megkülönböztetett figyelemmel a Hír tv-t.
Az már meg sem lepett, hogy az egész délutáni demonstrációból gyakorlatilag a Tomcat-féle provokáció volt "hírértékű" ( megspékelve a noname MN-es firkászcsaj hányattatatásaival - aki szerint " valódi lincshangulat uralkodott végig, ha a rendőrök nem védik meg, akkor...).

Az viszont meglepett, hogy az említett csatorna este 10 óráig szinte említeni sem említette a várbéli eseményeket, vágóképeket is csak a 10 órás híradóban, de még a tömeg nagyságáról sem esett szó. Lehet, hogy túlságosan kellemetlen Wittner Mária szerepvállalása a Fidesznek is ??? (Nem ártana mindenütt hangsúlyozni, hogy WM a Fidesz parlamenti képviselője, boldogabb országokban egy ilyen "közszereplés" után finoman, nem finoman felkérnék, hogy mondjon le a mandátumáról. Kíváncsi leszek a fejleményekre.

Egyébként nem szabad abbahagyni a tiltakozást, ha 4-5 napi szervezés ennyi embert összehozott egy nyári szombat kora délután, mennyi embert lehet megmozdítani nem rohammunkában. Köszönet a szervezőknek és mindenkinek, aki eljött.

Üdvözlettel: Kamaszné Selymes Ágnes ( Noel - Leon)


A múlt héten a Népszabiban megjelent Diurnus levele Donáth Ferenchez. Ebben van egy figyelemreméltó tanács. A középkorúakat és az egyetemistákat kellene profi módon érvekkel, kötetlen összejöveteleken átadott rövid információkkal ellátni írásban, szóban, dokumentumokban, filmekkel és képekkel: mit is hozna Neked holnap a szélső jobb ? Gyűjteni kell eseteket, amelyek az agresszivitásuk következményeit bemutatnák. Ha most nem vetünk véget a baloldal tehetetlen bizonytalanságának egy reális társadalmi jövőkép bemutatásával, megnézhetjük magunkat.


Köszönöm a képeket
Hárs István
Tisztelt Szerkesztőség!

Köszönöm, hogy megnézhettem a képeket.

Az eszköztelenséggel kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy – tudtommal – az MSZP felajánlotta segítségét a tiltakozás megszervezésében, de mi visszautasítottuk. Talán nem kellett volna. Emlékezhetünk az élőláncra, amit ők szerveztek, akár ugyanannyi ember is eljött volna, s nem lettek volna a Várban jóval többen, mint mi voltunk. Sajnos a TV nézők azt látták, hogy sokkal nagyobb érdeklődés kísérte – számtalan árpádsávos zászlóval – a gárdatagok avatását, mint az ellentüntetést. Ez nagyon szomorú. Remélem, hogy legközelebb nem utasítjuk el a segítő kezeket.

Üdvözlettel: Markovits ZsuzsaHa írni szeretne nekünk, vagy hozzászólna! Katt ide!

6801

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds