2018 April 22, Sunday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20190021
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Soha többé ...:
Posted on August 28, Tuesday, 11:30:18
Topic: Háttér - információk, tények
További hozzászólásokat, észrevételeket, javaslatokat közlünk. Ezután is köszönjük mindenkinek, aki megosztja másokkal a gondolatait.
FÓRUM rovatunkban a Politika címszónál kötetlenül lehet a témáról csevegni. Az ott összegyűlt tudást, tapasztalatot, ötleteket, javaslatokat is szívesen tesszük közzé. Szerk.


Tisztelt Szerkesztoseg !

Nem hiszem, hogy olyan talalo "fasiszta eloretores"-rol beszelni,amikor a " Magyar Garda" nyilas idoket idezo jelensegeirol beszelunk.A fasiszta megjeloles nacik szamara a nem tulsagosan szepemleku szovjet rendszer kreacioja es voltakeppen rendkivul hizelgo volt az elvetemult tomeggyilkosok es nyilasok elnevezesere. Bar nem vagyok az olasz fasiszta rendszer hive ( ahonnan a nomenklaturat vettek) el kellene mondani a fiatalabb generacionak is, hogy a maga idejeben lenyegesen humanusabb politikai rendszer volt , mint akar a Hitlerei,akar az arpadsavos hungaristak, akar pedig a szovjetek szornyuseges vilaga.

A legjobb indikator talan az uldozott zsidok magas eletbenmaradasi rataja a fasizmus eveiben Dania es Bulgaria mellett. A fasiszta Olaszorszag egyetemein tobbszaz olyan magyar-zsido diak tanult, akik Hitler uralomrajutasa elott sem nyertek felvetelt a magyar egyetemeken.!943 szeptembereben, az u.n Saloi koztarsasag babkormanya idejen kezdtek el a nemet megszallo hatosagok a kegyetlen emberirtast es sem szeri sem szama azoknak a dokumentalt eseteknek, amelyekben a fasiszta part korifeusai maguk adtak ki veszjeleket az embermentesre.

Nehez eldonteni , hogy a jelenlegi magyar esemenyek rugoja tomeny ostobasag -e,vagy ordogi gonoszag. Mind a ketto, talan ??

Ervin Jungreis
Jeruzsalem

Megjegyzés:
Nem jeruzsálemi levelezőnk az egyetlen aki szóvá teszi a fasizmus és a nemzeti szocializmus (nácizmus, hitlerizmus) közötti különbségtétel szükségességét.
Ezért (persze korántsem a fasizmus védelmében) „Soha többé …” címmel tesszük közzé a tárgykörrel kapcsolatos írásokat. Hasonló tartalmú gondolatokat ír alább Ravasz Károly, Pápai Gábor karikatúrista barátommal a Dózsa György térről a Szentháromság téri aznapi „látványosság” felé baktatva egy idősebb úrtól – kioktatólag – szintén a fasizmus és a nácizmus közötti különbségtétel fontosságáról hallottunk.
Ha egy, a korszakkal foglalkozó történész véleményét bírnánk, szívesen közreadnánk.
G.I.


Köszönöm! Sajnos szükség van egy ilyen rovatra! Droppa György

Markovics Zsuzsa beírását szeretném a helyére tenni. Az augusztus 25.-i, Dózsa György téren megtartott demonstrációt az Antifasisztákat Tömörítő Magyar Antifasiszta Liga szervezte. Munkánkhoz semmiféle párt-segítséget, támogatást nem kaptunk. Ifjúsági szervezetek csatlakoztak hozzánk. A szervezésre erős 1 hetünk volt. Annyira semmiféle segítséget nem kaptunk, hogy az mszp.hu-n az aktuális fórum-topicba beírt felhívásunkat kimoderálták.
 
Erdélyi Katalin
MAL ügyvivő

(Csak a rend kedvéért jegyezzük meg: a hozzánk eljuttatott dokumentumok (25-dike előtti emailek) szerint több szervezet először külön – külön döntött, végül összehangoltan tette meg a rendőrségi bejelentéseket és küldte meg a közzétételre a Felhívásokat. Még így is két felhívás ment ki.
Klubháló Szerk.


1939. szeptember 1-e vasárnapra esett. 2 évvel később június 22-e is. Március 19-én, vasárnap szállták meg hazánkat a németek, 1944-ben. És a szovjet tankok intervenciós rohama, 12 évvel később, november 4-én, talán a 20. század. második felének legtömegesebb katonai intervenciójaként ismét vasárnap jött.

De emlékszem egy 63 évvel ezelőtti vasárnapra, október tizenötödikére. Horthy proklamációt mondott be a Budapest 1. (ma Kossuth) rádióban, a kiugrási kísérletet már Moszkvában előkészíteni igyekezett egy küldöttség. Napos idő volt, sétáltunk, apukám, akit talán e napokban láttam utoljára, kezemet fogva beszélgetett valamiről a barátaival, az akkori Tisza Kálmán tér, és István út között mászkálva. Hangosan szóltak a rádiók, de már csak zene. Volt egy kis eufória Budapest utcáin. Aztán a zenét üzenetek váltották fel, egyik így szólt: Beregffy-Berger tábornok azonnal jöjjön haza. A hatalomba a nemzetvezető került, százakat vittek be a Gestapo Melinda utcai támaszpontjára, felgyorsultak a deportálások, Sopronkőhidán kivégző udvar létesült, és nem szeretném folytatni. Átéltük, furcsán, néha ügyesen, sokak segítségével, nem voltam még érett arra, hogy megijedjek, de szorongtam.

Most viszont mintha félnék, nem is magam, az unokáim miatt. Augusztus 25-e ugyanis - ha nem is vasárnapra - de munkaszüneti szombatra esett. A vízióképem pedig felidézte a feketeruhás, bakancsos felesküdőket, esetleg feltartott kézzel, restaurált, újra felhozott szövegekkel, jelszavakkal, és utána vajon mi lesz. Megérti e, például Fodor Gábor, hogy a gyűlöletbeszéd akkumulálódik, és egy idő után uszítás lesz belőle. Elég volt, ha Európaiak vagyunk, ezt ne engedjük meg. De az erőszakra, mert ez az lesz, nem kell erőszakkal válaszolni.

Üdvözlettel:
Deák Péter

Tisztelt Szerkesztőség!

Jó ötlet, hogy mindenki tehet javaslatot. Többen, többre megyünk.
A 25-i ellen tüntetésnek is annyi volt a baja, hogy nem volt elég idő, hogy az emberek értesítve legyenek, sokan jelezték, hogy vidékről is feljöttek volna,ha tudnak,vagy előbb tudnak a dologról.
Minden lehetőséget meg kéne fogni, hogy nagyobb nyilvánossághoz elérjen.
Május-9-e jó példa volt erre.
Úgy érzem, hogy most is kevés idő áll rendelkezésre a szeptember 1-i emlékezésre.
De, ha minél többen és több felé terjesztjük meg lesz a hatása.
Fel kell hívni az emberek figyelmét, hogy az esküt tevő gárdisták vigyázni fognak arra, hogy ne kövessenek el semmit, ne vegyenek részt semmilyen törvénysértő akcióba, de akik ott álltak a hátuk mögött, azok nem tettek esküt. A Gárda avatás csak elterelés. Van egy pár ember, akire mindenki figyel, közben a " hátsó alakulatok", teszik a dolgukat, oszt' jó napot". Az egész csak álca.
Igen is, minél többször mutatni magunkat, hogy a többi ember is lássa és merjen velünk tartani.
Ez nem fog menni azonnal, de van értelme, mert csak magunkra számíthatunk.

Tisztelettel: Telegdi Zsuzsanna


A HARMINCAS ÉVEKBEN ÉS A NEGYVENES ÉVEK ELSŐ FELÉBEN MAGYARORSZÁGON SZÁMOS SZÉLSŐJOBBOLDALI PÁRT ÉS EGYESÜLET MŰKÖDÖTT, DE EGY SEM NEVEZTE MAGÁT FASISZTÁNAK. EGY RÉSZÜK AZ OLASZORSZÁGI FASIZMUST NEM IS TARTOTTA ELÉGGÉ SZÉLSŐSÉGESNEK.

A BOLSEVISTÁK ADTÁK A VELÜK EGYET NEM ÉRTŐKNEK ÉS EGYÜTT NEM MŰKÖDŐKNEK A "FASISZTA” - ÉS AZ EGYÜTTMÜKÖDŐKNEK AZ "ANTIFASISZTA - ELNEVEZÉST. NYILVÁN NEM NEVEZHETTTÉK MAGUKAT ÉS TÁRSUTASAIKAT ANTISZOCIALISTÁNAK, ÉS NEM AKARTÁK ANTINACIONALISTÁKNAK SEM. A "FASISZTA" JELZŐT EGYÁLTALÁBAN NEM CSAK A NYILASOK KAPTÁK MEG HANEM SOKAN KOVÁCS BÉLÁTÓL RAJKIG ÉS PÁLFFYIG.
A "SOHA TÖBBÉ FASIZMUST" NYILVÁNVALÓAN ÉRTELMETLEN JELSZÓ, MERT HAZÁNKBAN SOHA NEM IS VOLT MAGÁT FASISZTÁNAK, VAGY IDEOLÓGIÁJÁT FASIZMUSNAK NEVEZŐ PÁRT. EZZEL NEM LEHET A MAGYAR IFJÚSÁGOT VAGY A TÁRSADALOM JELENTŐS RÉSZÉT MOZGÓSÍTANI A VALÓBAN FELHÁBORITÓ, ÉS A MAGYAR DEMOKRÁCIÁT, A MAGYAR NEMZETI ÉRDEKEKET SÚLYOSAN VESZÉLYEZTETŐ MAGYAR GÁRDA ÉS HASONLÓ SZERVEZŐDÉSEK ELLEN. A DEMOKRÁCIA HIVEINEK EHHEZ SZAKÍTANIUK KELL A BOLSEVIK EREDETŰ FRAZEOLÓGIÁVAL ÉS JELSZAVAKKAL!

Ravasz Károly
Ha írni szeretne nekünk, vagy hozzászólna! Katt ide!

7826

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.02 Seconds