2018 April 26, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20210446
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Most enyém a szó!
Posted on June 29, Wednesday, 07:28:49
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Kedves Júlia!

Elnézést, hogy csak most válaszolok a levelére, de, ami késik, nem múlik. Mint írja, azt látja maga körül, hogy mindenki magyarul beszél, mégsem értjük egymást.

Bocs, hogy vitatkozom: szerintem értjük egymást, de nem szeretjük.
A cikk teljes szövege... Katt ide!!!
Még több cikk az archivumban... Katt ide!!!Nemzeti Konzultációs Testület

Kudlik Júlia
háziasszony

Kedves Júlia!

Elnézést, hogy csak most válaszolok a levelére, de, ami késik, nem múlik. Mint írja, azt látja maga körül, hogy mindenki magyarul beszél, mégsem értjük egymást.

Bocs, hogy vitatkozom: szerintem értjük egymást, de nem szeretjük.

És ebben az Ön megbízóinak igen fontos szerepe van.

Jut eszembe: Ön már a szocializmus idején is szépen beszélt. Hangját már akkor is megcsodálhattuk, amikor még nem a Nemzeti Konzultációs Testületben, hanem a Delta című, tudományos-technikai műsorban kamatoztatta képességeit. Ha jól emlékszem – és ilyen dolgokban ritkán csal a memóriám – Ön szinte minden Deltát így kezdett: Szovjet tudósok feltalálták. Vagy: szovjet tudósok rájöttek. Még egy variáció: szovjet tudósok új felfedezést tettek…

A tökünk tele volt a szovjet tudósokkal. Persze, tudjuk, Önnek is, csak Ön, sokunkkal ellentétben úgy döntött, hogy belülről bomlasztja a rendszert. (Persze, sokan voltak, akik Önhöz hasonlóan gondolkodtak: elfogadok azoktól a mocsadékoktól mindent – akár még Moszkvába is elmegyek nagykövetnek, hogy rogyna rájuk az ég, és dögölnének meg minél hamarabb!)

Kedves Júlia!
Ha megengedi, nem szaporítanám a szót, inkább rátérnék mondanivalóm lényegére.
Önök négy kérdést tettek fel a levelükben, mindegyik kérdésben számos alkérdés található, s ezekre várják a választ. (Gyanítom, hogy a nevem, a lakcímem és egyéb elérhetőségeim még a válaszomnál is jobban érdeklik Önöket, de amennyiben nincs igazam, utóbbi megjegyzést tekintse egy olyan ember cinizmusának, aki látott már karón varjút, nem is keveset.)

Ha megengedi, kedves Júlia, a négy kérdésből kiragadnék egyet. Azt, amelyik, gyanítom, sok más polgártársammal együtt engem a legjobban érdekel. Talán már ki is találta, a harmadik kérdésről van szó, vagyis, hogy Mitől félünk, azaz: Ön szerint mitől félnek ma leginkább az emberek Magyarországon? Őszinte leszek Önhöz kedves Júlia, mint kolléga a kollégához: mi, ma Magyarországon leginkább attól félünk, hogy Önök visszatérnek a hatalomba. S nem azért félünk ettől, mintha Önök annyira félelmetesek lennének. Egy frászt, kedves Júlia, és még egyszer egy frászt!

Önök csak szeretnének félelmetesnek látszani, ám csak akkor válnak azzá, ha az emberek félnek Önöktől.

De azért, mint az előbb írtam, mégiscsak félünk attól, hogy Önök esetleg újból kormányra kerülnek. Megpróbálok pontosan fogalmazni, nehogy félreérthető legyen, amit írok.

Ez egy sokat szenvedett ország, sokat szenvedett emberekkel, akik végre-valahára élni szeretnének. Jelenleg éppen ezt teszik – élnek, mert élni hagyják őket. Teszik a dolgukat, jól, rosszul. És hát, kedves Júlia, ami azt illeti, lehetne jobban is vezetni ezt az országot, mint ahogyan a mai kormány vezeti.

De lehet sokkal rosszabbul is - ezért nem szeretnénk, ha Önök visszatérnének a hatalomba. Ön úgy fogalmazott: csak együtt boldogulhatunk, csak így lehet az öröm mindenkié. Ennek a mondatnak az Önök szájából, körülbelül annyi igazságtartalma van, mint amikor még a szovjet tudósok hőstetteiről beszélt a Deltában. Vagy még annyi se.

Elfelejtette kedves Júlia, mit mondott az Ön főnöke, még miniszterelnökként: a parlament ellenzék nélkül is működik! (Ma persze eszébe se jutna ilyen hülyeséget mondani. Illetve nem is olyan nagy hülyeség: működik az ellenzék nélkül is, csak akkor azt egypártrendszernek hívják).

Tudjuk, az ön főnökének Kádár alatt jobb volt. Ő maga mondta: ha ma lenne kisdiák Alcsútdobozon, legföljebb traktoros lehetne, vagy agronómus.

És itt vannak az Önök ideológusai, élükön a nagyon sok véleménnyel rendelkező Bayer Zsolttal! Aki szerint a kommunistáknak a lámpavason van a helyük. Tőle sem kell félni, ugyanis, mint utóbb kiderült, csak viccelt a bácsi, műtét utáni kábulatban beszélt, netán még kis fehér labdacsot is kapott egy szakállas buzitól. (Csakúgy, mint a M. Giorgio Richard nevű nemzeti érzelmű fiatalember, aki keresztényi buzgalmában kénytelen volt a Tilos Rádió előtt egy izraeli zászlót elégetni.)

Vagy idézhetném a szeretet és a közös boldogulás másik nagy zászlóvivőjét, Áder Jánost, aki az elveszített választás után azt találta mondani: a kőbányai börtöntöltelékek mind a szocialistákra szavaztak. Honnan tudta Áder, hogy ki kire szavazott?

Örülök, hogy Önök most közösen szeretnének boldogulni velünk. Ez arra utal, hogy ha nem is gyorsan, de azért végre rájöttek, hogy nincs két Magyarország. Ez is a kádári hagyomány követése: egy idő után Kádár is felismerte, hogy nem lehet a népet ellenségnek tekinteni, ezért mondta, hogy aki nincs ellenünk, az velünk van.

Önök még tegnap is ott tartottak, hogy egy a tábor, egy a zászló, vagyis, magyarra fordítva, aki nincs velünk, az nincs.

És tényleg: hol vannak a renitens kisgazdák, a kereszténydemokraták, s – nem mintha hiányoznának – hol vannak Csurka úr derék talpasai? (Tudom, kedves Júlia, megvannak mind: szépen betagozódtak az Önök pártjába…) A Magyar Demokrata Fórum még valamelyest tartja magát – ki tudja, hogy hány vakondokot építettek be még Önök a soraikba?

Kedves Júlia!
Elnézést, ha kissé hosszú voltam. Ami engem illet, egyetértek Önökkel abban, hogy csak együtt boldogulhatunk. Boldoguljunk együtt!

Először próbáljuk meg úgy, hogy közben nem Önök vannak hatalmon.

Jó egészséget kívánva szeretettel üdvözlöm:

Föld S. Péter
5372

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Bencsik Gyula


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 1.48
szavazat: 33


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.02 Seconds