2018 April 22, Sunday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20189882
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Diurnus: Napi levél: Egy dilettáns mondatról(Levél Gyurcsány Ferenchez)
Posted on July 01, Friday, 06:51:40
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Gyönge textusban szellemileg, szakmailag dilettáns mondatot olvasok. Elég néhány sor, s rádöbbenek: szerzőjét nem hogy az államvizsgán, de már a fölvételin is elvágtam volna. Lám, kommunikációhoz, médiához nem is konyítók írnak előterjesztéseket e tárgyban választási hadjáratra, pártvezetőknek.
Bodor Pál írása


- Javasolom Gyurcsány Ferencnek, a szocialisták választási bizottsága elnökének, zsúfolt sorsából szenteljen fél napot erre. Tekintse át, kik, s milyen szinten gondolkoznak az MSZP médiakommunikációs stratégiájáról, kik elemzik a valamelyest pártközeli médiumokat, milyen tudás, milyen szakmai intelligencia-szint birtokában készítenek elő döntéseket.

- Hetvenöt éves leszek e hónapban, ebben a korban már igazán nem törekszik az ember pozícióra, karriert sem kívánok újra befutni, semmi kedvem mondjuk újra MÚOSZ-elnök lenni. Az a még mindig elkötelezett és kritikus publicista és média-kommunikációs oktató szól belőlem, aki nem nyughat annak láttán, hogy a szocialista párt e téren valósággal pusztítja az esélyeit. Azzal is, hogy noha sok híve van a tehetséges profik soraiban, nem közülük választ magának ingyenes tanácsadókat.

- Azt olvasom az elemzésben, hogy „a bulvár felé kell terelni” szocialistákhoz közel álló egyik havi Budapesti lapot.
Netene.
Azt, amelyben Avar János, Mező Ferenc, Almási Miklós, Kertész Ákos, Föld S. Péter, Deák Péter, Kósáné Kovács Magda, Barcs Endre, Göbölyös N. László, Jolsvai András (meg Bodor Pál) publikál rendszeresen. Ahol közölt Bolgár György, Farkasházy Tivadar, Tamás Gáspár Miklós, ahol emlékeztek Déri Jánosra és Bossányi Katalinra, ahol minden számban bemutatnak egy-egy jeles újságírót, publicistát, szerkesztőt -- mint Gömöri Endre, Eötvös Pál, Szigethy András, Mészáros Tamás, Bajor Nagy Ernő, Pünkösti Árpád, Mester Ákos, Sztankay Ádám, Nagy József, Szegvári Katalin, Annus József, Schaffer Erzsébet, Hovanyec László és még sokan. Ahol immár két éve minden számban a médiaintézetek tehetséges diákjait, végzőseit mutatják be.
Erről írja az előterjesztő M. B., hogy semmi politikai hozadékot nem termel a baloldalnak. A bulvárosított lapot szerinte, hogy olcsóbb legyen, rotációsra kell áttenni, s így „a jelenlegi mennyiség közel dupláját” lehetne „kinyomtatni”.

- Istenkém! Nyomhatnak olcsón tízszer annyit, attól még nem fogy el tízszer annyi. A lapnak elsősorban hírverésre lenne szüksége, de egy fillérje nem volt hét éves fennállása alatt erre, egyetlen televíziós, rádiós, napilapbéli reklámot nem közöltethetett. Erre soha senki nem adott pénzt.

- Hogy milyen ötlet a havi bulvár, arra ki sem térek. Piacot lehet rekeszteni luxus kivitelű bulvár képes magazinokkal – ezekkel vegye fel a versenyt a baloldali „havi bulvár”? Szerzőnk vajon még nem vette észre, hogy van egy jelentős réteg, amely már rég megcsömörlött a sajtógiccstől és televíziós giccstől, és színvonalas lap-olvasmányra vágyik? A Budapesti lap szerintem ennek az igénynek felelne meg. Fejlesztése – akár sűrűbb megjelentetéssel, erős hírveréssel – igen szerencsés lenne, de eddigi eredményeit a bulvár kedvéért elhajítani bűn és vétek. A főszerkesztőnek nagy harcába került, hogy kivigye a standokra, meg hogy elő lehessen fizetni a postán – mindez azonban mit sem ér hírverés nélkül. Persze, nyomtatható a lap százezer példányban is, ez kiválóan hangzik valamely győzelmi jelentésben, csak éppen nem ér semmit.

- Restellném, ha most, szinte az utolsó pillanatban, már unnám mindezt papírra vetni. De hiába nyerünk meg munkatársaknak tehetséges, kiválóan író fiatalokat és idős sztárokat, ha jön M.B., láthatólag nem is ismeri alaposabban a lapot, nem is tudja, miről beszél, de a „politikai felügyelet” ellátásának módját tervezi, meg a „szakmai irányítóét”, akinek e területeket „össze kell fognia és irányítania”.

- A Médiapool Kft. tulajdonában lévő lap főszerkesztője egyébként rendszeresen kikéri az MSZP parlamenti frakcióvezetőjének véleményét (Lendvai Ildikó volt kezdetben a lap felelős kiadója), és nemrégiben megbeszélést kezdeményezett Hiller István pártelnök és a lap munkatársi csoportja között. Két dátumot és helyszínt is javasolt, azzal, hogy természetesen más időpontot és más helyszínt is elfogad. Kitérő választ kapott, a találkozásra, a megbeszélésre nem került sor.

- Még csak annyit: a Budapesti lap igen közel áll a szocialistákhoz, de szerzői kritikai véleményüket is kifejtik olykor. Ha ezért javasol M.B. politikai felügyeletet a lap fölé, akkor egyszerűbb, ha nyíltan arra törekszik, hogy megszüntettesse a Budapesti lapot.

Bodor Pál
- aki életében először így szignál:
Pulitzer Életmű-díjas publicista


4778

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 4.91
szavazat: 47


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.03 Seconds