2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20210385
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Ki gépen száll fölébe…
Posted on September 11, Tuesday, 10:07:51
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Megszólalt a mi elnökünk. Már nagyon vártuk, hogy mondjon valamit, és most örül a szívünk, mert nem volt hiábavaló a várakozás. Nem csalódtunk, bár lehetett volna jobb is. Felemelőbb, több katarzissal. Kicsit olyan volt, amit a mi elnökünk mondott, mint amikor egy hosszú idő óta sóvárgott szerelemnél kiderül, hogy a várakozás gyönyörűségesebb volt, mint a beteljesülés.


De azért mégiscsak jó, hogy végre mondott valamit a mi elnökünk. Olyan volt nekünk, amit mondott, mint a szex: ami, tudjuk, ha jó, akkor nagyon jó – de ha nem jó, egy kicsit akkor is jó. Egy kicsit azért jó volt, amit a mi elnökünk mondott nekünk.

Azt mondta a mi elnökünk, hogy ő nem szereti a szélsőségeket. De, hogy ne értsük félre, rögtön hozzátette: azokat sem kedveli, akik a szélsőségeket emlegetik. Mert aki a veszélyről beszél, mondta a mi elnökünk, az növeli a félelmet.

Önmagáról is beszélt a mi elnökünk. Elmondta, hogy idáig miért nem mondott semmit.

Neki, mondta a mi elnökünk, nem az a dolga, hogy beleszóljon olyan ügyekbe, amelyekbe nem szokott beleszólni. A mi elnökünknek, mondta, nem akkor kell megszólalnia, amikor másoknak - az ő megszólalásait magasabb szempontok vezérlik.

Ami egyébként messzemenően érthető. A mi elnökünk magasan lakik, odafenn a Várban. Magasan van, és ha kitárja az ablakát, messzire ellát.

Jó lenne, persze, ha közelre is látna, mert mi, akiket látnia kellene, állampolgárok, közel vagyunk. Nem ott, ahol a horizont van, és még nem is arrafelé, amerre a távlatok.

Kis, közeli emberkék vagyunk mi állampolgárok, köznapi tekintet kell ahhoz, hogy valaki bennünket észrevegyen. De a mi elnökünk közelre nem szívesen tekint – nem jó közelre nézni, mert ott általában mindenféle kellemetlenségek történnek. Például, a harmincas évek silány jelmezeit idéző maskarákban operett-fasiszták masíroznak. Szerencsére a mi elnökünk nem kedveli őket – még belegondolni is rossz, mi lenne, ha odalenne értük.

A mi elnökünk az Árpádsávos zászlókat sem kedveli. Nem a lobogóval, mint olyannal van baja a mi elnökünknek. Azzal senkinek nem lenne baja. Csak hát, bizonyos történelmi előzmények miatt, néhány százezernyi polgártársunkat félelemmel töltik el ezek a zászlók. Nem azért félnek tőlük, mintha csúnyák és félelmetesek lennének, hanem azért, mert e zászlók árnyékában hatvanegynéhány évvel ezelőtt csúnya és félelmetes dolgok történtek.

De van abban jó is, hogy a mi elnökünk magasan van.

A magaslesről, tudjuk, mindent jobban látni.

Messzelátó is kellene persze, miszerint távcső. Merthogy ennek hiányában mi, akik nem vagyunk magasan, sőt, ellenkezőleg, idelent mozgunk, nem embereknek, hanem piciny kis pontoknak látszunk csupán. És a mi elnökünknek, ezt bárki beláthatja, nem az a dolga, hogy kicsiny kis pontok ügyeivel foglalkozzon.

A mi elnökünknek az a természetes állapota, hogy odafent van. Olyan magasságokban leledzik, ahova mi, lenti lakók, csak nagyritkán jutunk el.

Leginkább akkor, amikor turistaként tekintjük meg a Várat.

Vagy amikor, állampolgári jogainkkal élve, tüntetünk. Olyan zászlókkal és rekvizitekkel, amelyeket a mi elnökünk nem kedvel. Ezek a mi elnökünk által nem kedvelt zászlók és jelképek zavarják a mi elnökünket, ám ő mégsem tesz ellenük, mert a mi elnökünk nem egy elnyomó, despota kényúr, aki csak azt viseli el, ami neki tetszik.

A mi elnökünk demokrata, ezért, mint mondta, kérni fogja a rendőrséget, hogy ne zárják őt el azoktól, akiket ő egyáltalán nem kedvel.

Nem csupán az aljas jelképek, de a zsákban futó versenyek is idegenek tőle, ezért, mint mondta, nem is rendez ilyen versenyeket.

Amit, valljuk meg, csak helyeselni tudunk. Nem ez a dolga a mi elnökünknek, sőt! Van neki dolga e nélkül is - itt van mindjárt a nemzet egysége, a felett is illene őrködni valakinek.

Nem kicsit, nagyon.
Magasan jár a mi elnökünk, olyan messzeségekben tőlünk, ahol tán még a madár sem jár.
Ha csak szárnyalna, akár el is tévedhetne.
De ő, hál’ istennek, eltévedhetetlen.
Tudjuk: ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj…


Ha írni szeretne nekünk, vagy hozzászólna! Katt ide!

5162

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 4
szavazat: 8


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.00 Seconds