2018 April 22, Sunday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20190446
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Ránk van rontva
Posted on July 25, Monday, 18:12:02
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Néhány héttel ezelőtt Orbán, még szemtől szembe, azt mondta, hogy a Fidesz, ha megkérik rá, szívesen segít a kormánynak. Meg kellett a szívnek szakadni, a horizonton pedig feltűntek az A Nagy Összeborulás című festmény körvonalai. Könnyek szöktek a nemzet szemébe, pedig ekkor még nem is sejtette, hogy már egy ideje rá van rontva.
Föld S. Péter szatírája
A cikk teljes szövege... Katt ide!!!
Még több cikk az archivumban... Katt ide!!!


Orbán Viktor megint megmondta az őszintét. A Fidesz elnöke Tusnádfürdőn egy igen költői képben ecsetelte, miként is képzeli el az összefogást, vagyis azt, amit a Gyurcsány Ferenccel folytatott beszélgetésben állandóan emlegetett. Nem tudni, a tusnádfürdői beszéd már az összefogás-projekt része volt-e, vagy csak amolyan semmire sem jó, gyengécske előjáték, ám, pestiesen szólva: ez sem volt semmi.
Néhány héttel ezelőtt Orbán, még szemtől szembe, azt mondta, hogy a Fidesz, ha megkérik rá, szívesen segít a kormánynak. Nem mintha a kormánynak ez nagyon hiányozna, de azért, valljuk meg, szépen hangzott. Meg kellett a szívnek szakadni, a horizonton pedig feltűntek az A Nagy Összeborulás című festmény körvonalai. Könnyek szöktek a nemzet szemébe, pedig ekkor még nem is sejtette, hogy már egy ideje rá van rontva.
Romániában azután változott a taktika. Nemhiába igazolt futballista Orbán Viktor, ha valaki, ő tudja, hogy idegenben más játékra van szükség. Vagyis hát, nem idegenben, merthogy mint mindig, ezúttal is az övéi előtt beszélt Tusnádfürdőn. Orbán idehaza, a demokrácia épületében, a Parlamentben van idegenben, ezért azután nem is nagyon megy oda, inkább a házon kívül játszik – az ott az ő saját pályája. Ahol a nézők minden megmozdulását felállva tapsolják – legyen az jól sikerült kapáslövés, durva belépő, vagy veretes öngól.
Orbán Tusnádfürdőn nem kevesebbet állított az őt áhítattal hallgató közönségnek, hogy amikor a baloldal erre időnként lehetőséget kapott, akkor rárontott a saját nemzetére. Még volt némi kunbélázás és rákosizás is, bár tegyük a szívünkre a kezünket, Csurkának az ilyen sokkal jobban áll. Az egykori drámaírónak nagyobb gyakorlata van benne, ráadásul ő még kurziválni is tud, és, hála a MIÉP-ben foglalkoztatott családfa-kutató frakciónak, álmából felverve is azonnal mondja az összes komcsi fővezér eredeti nevét. (Rákosi egyenlő Róth, Kun egyenlő Kohn).
Egyébként meg: igaza van Orbán Viktornak. A baloldal, ha csak teheti, tényleg mindig ráront a saját nemzetére. Ők már csak ilyenek, ilyen anyagból vannak gyúrva, ha nincs kéznél más nemzet, mondjuk valamelyik idegen, amelyik nem mi vagyunk, akkor nem tehet mást, a sajátjára ront. És nem tudni, ki lehetett Orbán egykori történelem tanára – most bizonyára igen büszke a kis nagy emberré cseperedett egykori tanítványra – de nyilván tőle tanulta, hogy Horthy és Szálasi is baloldaliak voltak.
Legalábbis rárontásilag mindenképpen, nekik köszönhető ugyanis, hogy Magyarország belesodródott a második világháborúba. Különösen Szálasi testvér tett ki magáért, nem csoda az Orbán által támogatott Demokrata című újság általában hősnek nevezi. (Amin persze nincs mit csodálkozni, Bencsik főszerkesztő úr valamikor a Népszabadság pártrovatánál bomlasztotta az egypártrendszert, van mit kompenzálnia).
Szálasi elvtárs, aki mint Tusnádfürdő óta tudjuk, baloldali volt, valóban rárontott a nemzetre: tevékenyen hozzásegítette a német testvér-elvtársakat, hogy mintegy hatszázezer magyar állampolgárt elszállítsanak az országból és később megöljék őket.
Ez a baloldal igazi arca, ha csak teheti, ráront a nemzetre ezerrel, s még esztétikailag sem komilfó: amint módjában áll, vagyis a karvalytőke megengedi neki, azonnal kimutatja a foga fehérjét. S abban is igaza van Orbánnak, hogy a folyamat máig tart. Nagy Imre is baloldali volt, de ő nem rontott rá a nemzetre, Kádár úgyszintén, ő viszont előbb rárontott, később nem rontott rá. (Csak ezzel magyarázható, hogy mindketten kimaradtak a felsorolásból).
Most már csak azt kellene tisztázni, hogyha igaz, amit a Kudlik Júliával súlyosbított Nemzeti Konzultáció hirdet, vagyis, hogy közös céljainkat csak közösen valósíthatjuk meg, akkor miért van két Magyarország? Az egyik oldalon azok, akik nem rontanak rá a nemzetre, míg szemben velük, akik rárontanak.
Azt pedig, hogy ki az, aki ráront, és ki az, aki nem, arra hál’ istennek nagyon objektív ismérvek vannak: a rárontás tényét és nagyságát maga Orbán dönti el! Ő a zsűri elnöke, ő emeli a magasba a pontszámokat, nem csoda, ha a versenyzők szorongva várják az ítéletet.
Mert Orbán, ha kell szigorú, ha kell, igazságtalan. És egyáltalán nem mindegy, hogy a Nagy Ítész milyen hangulatban van: ha jó napja van, még az is megtörténhet, hogy kisebb rárontásokat is elnéz. Ilyenkor kádárosan csippent a szemével. Mi pedig, közönséges halandók, vesszük a lapot: a krumplileves legyen krumplileves!

Ám jaj van akkor, ha kikap a csapat, vagy rosszul mennek Tokajban a dolgok, gyatrán felel az iskolában a gyerek: ilyenkor még rá se kell rontani a nemzetre, elég, ha csak úgy teszünk, mintha rárontanánk, már ennyi is kiváltja a főnök jogos haragját.
Úgyhogy kedves baloldaliak, kéretik nem rárontani a saját nemzetükre!
Nem tesz jót neki, meg különben is: rontás van azon, anélkül is.
Orbán Viktornak hívják.

Föld S. Péter
4847

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Bencsik Gyula


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 1.67
szavazat: 202


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds