2018 April 23, Monday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20195696
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Lapzsemle: LAPZSEMLE
Posted on December 08, Saturday, 12:00:00
Topic: Szemle a média termésből
2000
A rovatcím valahonnan lopott, nyilván. A jó szöveg valószínűleg úgy közkincs, mint a népmese, a népdal. Lapzsemle: ez valami ízes, finom sütemény lehet. E rovatunkban a magyar írott sajtó néhány, jobban-kevésbé ismert finomságát mutatjuk be, persze csak jelzésméretben. Maguk az „inkriminált” pékáruk, vagyis a különböző médiaműhelyekben készült termékek honlapunkon is elérhetők, a Médiaboxban.


„A 2000 csak azért és annyiban lesz más, hogy szellemileg ugyanaz maradhasson: játékosan komoly, tárgyilagosan eleven, karneválian virgonc – lokálisan nyitott, globálisan töprengő.

Épp ezért nevünk is marad, mi volt. Egyrészt egyszerűen azért, mert ez a nevünk, s a név nem múlik el soha. A 2000 nem remélt és nem ígért semmit, nem rémült meg semmitől. Nyelvünk géniuszával együtt vallottuk: még sose volt úgy, hogy ne lett volna valahogy.

És nekünk lett igazunk! A név – 2000 – eredetileg is az idő fordulópontjára utalt, arra a karneváli pillanatra, mikor a régi évezred meghal és az új megszületik, a régi világrend összeomlik és egy pillanatra minden egymás mellé és egymással kapcsolatba kerül, mint ama varrógép és esernyő a műtőasztalon. Ez a műtőasztal – e szürreális találkahely – volt a 2000 2000 előtt, s marad 2000 után is. A költővel szólva: ez a mi asztalunk, s ez nem is kevés!”

Egyebek közt fentiek olvashatók a mára mértékadó orgánummá lett folyóirat, a 2000 statementnek nevezett, több évvel ezelőtt kelt credójában? beharangozójában? Mindenesetre több, mint előszavában. A szerkesztők  pl. Barabás András, Bojtár Endre, Czeglédi András, Kovács János Mátyás, Margócsy István, Szilágyi Ákos, Szüts Miklós, Trencsényi Balázs  ún. bemutatkozó lapjain semmi lilaság, lelkiség, de még (akár jogosnak nevezhető) önfényezés sincs: szikár, hűvös önéletrajzi címszavak  megengedhetik maguknak a szerénységet.

A lap internetes honlapján (amely egyébiránt természetesen elérhető a www.klubhalo.hu Médiaboxából is) a „Fejlesztés alatt” szöveget találjuk a Vélemények oldalra kattintva. Rosszmájunk cserbenhagy: máskor, más lap esetében arra gyanakodnánk, van ám vélemény, hajaj, de mennyi, de hát, hm, nem éppen kellemes, hízelgő, tárgyilagos. Úgy véljük, a 2000nek nincs szüksége „fedősztrorira”: ha fejlesztik az oldalt, hát nyilván fejlesztik.

Mindenesetre a legújabb (? 2007. decemberében az októberi publikációk találhatók a 2000 internetes kiadásában) számra nem kell szerénytelennek lenni. Ezért a recept-megoldás: poént itt nem lelőni, lapot olvasni. 

(Ez utóbbi szöveg az egykori daliszínház direktoráéra hasonlít. Ő, midőn otthagyta a délelőtti próbát, instrukciót adott csóré színészeinek: - Szalónilag mozogni, nem összeütközni, ha valami baj van, megtaláltok a korcsmában !)
DECEMBER 15-ÉN (SZOMBAT)10 órától- 19 óráig ÉS 16-ÁN (VASÁRNAP)10 órától - 16 óráig KEDVEZMÉNYES KÖNYVVÁSÁR A PALLAS PÁHOLYBAN!!!


4358

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Szemle a média termésből
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Szemle a média termésből:
Önálló baloldali nemzetpolitikát!


Article Rating
Average Score: 0
szavazat: 0

Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.02 Seconds