2018 April 26, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20210436
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Belpolitika: Le lehet-e szoktatni Ádert a rókázásról?
Posted on October 08, Friday, 10:52:03
Topic: Itt és most - közérdekü írások
A leendő elítéltek között szájról szájra, mi több, apáról fiúra száll a népi tapasztalás, hogy mennyire jó egy ügyészségi kihallgatás légköre - vannak olyanok, akik, ha választani kellene egy Mónika-show – nem Lewinsky kisasszony térdeplős mutatványaira gondolunk – és egy ügyészségi kihallgatás között, biztosan az utóbbit választanák.


Kulcsár Attilával mindig történik valami. Legutóbb például az történt, hogy a nyolc általánost sikeresen letudó egykori brókert kiengedték fogságából, s a szigorú felügyeletet házi őrizetté változtatták. Mindennek persze az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy a kiváló álbróker ügyészségi vallomásaiból naponta szivárgott ki valamilyen érdekesség, s az is nyilván csak a véletlen műve, hogy Kulcsár úr mindig a kormányoldal valamely prominensére tett
terhelő vallomást. Hogy a valamikor újságként funkcionáló Magyar Nemzet című papírköteg honnan szedte az állítólagosan Kulcsártól származó információkat, az feltehetőleg örökre az ő titkuk marad. A szerkesztőségben az ezt firtató kérdésre rendre úgy válaszolnak, hogy az állítólagos dokumentumokat valaki bedobta a postaládájukba. Az ügyészség szerint az információk nem tőlük szivárogtak ki, amiben persze látatlanban is biztosak lehetünk, az ügyészséget ugyanis köztudottan nem azért hozták létre, hogyha van egy információ, akkor azt kiszivárogtassák.
Az is biztos, hogy Kulcsár Nyócáltalános Attila ügyvédje sem szivárogtat, mint mondta, neki nem érdeke, hogy az információ szivárogjon. Meg kell hát elégednünk azzal a válasszal, hogy Kulcsár úr és a Magyar Nemzet között valamiféle telepatikus kapcsolat van. Polt Péter úr, a néhány ciklussal korábban Fidesz színekben induló – és vesztő – nagyon független főügyész ugyan egy alkalommal kijelentette, hogy a Magyar Nemzetben közölt Kulcsár Nyócáltalános Attilának tulajdonított vallomások nem hitelesek, márpedig, ha egy hús-vér független főügyész maga mondta, akkor az az igazság, hogy a Magyar Nemzetben egy csomó hazugság jelent meg. Külön szerencse, hogy a főügyész úr itt megálljt parancsolt igazságkereső indulatainak - ha egy kicsit belelovalja magát, akár fel is szólíthatta volna az újságot, hogy hagyja abba a hazugságok közlését.
És az is bizonyára teljesen véletlen, hogy Kulcsár Nyócáltalános Attila ex-bróker, Rejtő E. Tibor kollégához hasonlóan, csakis az ügyészségnek kívánt vallomást tenni. Nem kell semmiféle sanda szándékra gondolni, holmi összejátszásra, vagy, elegánsabban fogalmazva, vádalkura. Mindössze arról van szó, hogy a gyanúsítottakat az ügyészségen tudják a legjobban kihallgatni. A leendő elítéltek között szájról szájra, mi több, apáról fiúra száll a népi tapasztalás, hogy mennyire jó egy ügyészségi kihallgatás légköre - vannak olyanok, akik, ha választani kellene egy Mónika-show – nem Lewinsky kisasszony térdeplős mutatványaira gondolunk – és egy ügyészségi kihallgatás között, biztosan az utóbbit választanák.
Egy magát megnevezni nem kívánó közvélemény kutató cég felmérése szerint a magyar felnőtt, gépjárművel, mobiltelefonnal és bankkártyával rendelkező lakosság mintegy 74 százaléka szeretné, ha az ügyészség kihallgatná őket. (Ugyanez az arány a hat- vagy többdiplomás, tizenkét éven aluli biztos pártválasztó leányanyák között majdnem 81 és fél százalék!)
Gondoljátok meg, proletárok, ezek ott, az ügyészségen, tudhatnak valamit!
Harrach Péter is tudott valamit. Nem sokat, de azt nagyon: Orbán Viktor ugyanis azt üzente, bár nem fogyott el a regimentje, de Harrachnak el kell menni. No, nem a Fideszből, hanem az Országházból, és nem is örökre, csak éppen akkor, amikor Gyurcsány Ferenc kormányfővé választásáról kellett szavazni. Így esett, hogy az országgyűlés Harrach nevű alelnökének éppen ebben az időpontban hirtelen nagyon sürgős dolga akadt: a Felvidéken már igen csak várták az övéi, nem tehette meg az ott élőkkel, hogy cserbenhagyja őket – ha nem megy el, még az a szégyen is megesik, hogy megpimpósodik a bor a kocsmában. És sajnos, nem ért rá Deutsch Ügyeletes Szívtipró Tamás sem. A Fidesz által delegált másik alelnöknek ugyanis a kérdéses időpontban még tán Harrachnál is sürgősebb dolga akadt. Hogy mi, azt sajnos nem szivárogtatta ki a Magyar Nemzet – de majdnem biztosak lehetünk benne, hogy ezúttal nem nő volt a dologban.
A harmadik alelnök, a kalapos Dávid Nemértekafocihoz Ibolya egy ideig úgy tudta, hogy ráér, de azután valami neki is közbejött – ha jól rémlik, Sopronban vett részt egy madöfös dzsemborin – úgyhogy szegény Szili Katalinnak gombnyomás helyett elnökölnie kellett. Gyurcsányt – Kulcsár Nyócáltalános Attila elővezetésében: Gyurcsányit – így is megválasztották, ami nem csak azért jó, mert vagy két fejjel magasabb Orbánnál, de azért is, mert így legalább a búsképű lovagra hajazó tekintetű Áder János is megcsillogtathatta retorikai képességeit. A kiváló Áder idézett egy általa megismert össznépi közvélekedésből, miszerint Gyurcsánytól nem kell félni, megszedte már magát, nem fog köz tulajdonához nyúlni. Ádert azonban nem elégítette ki ez a közvélekedés, lírai alkat lévén föltette a költői kérdést: de vajon le lehet-e szoktatni a rókát a tyúklopásról?
A stílus, mondják, maga az ember. A kormányprogram vitájában elhangzott, ravaszdinak szánt kérdés nem a rókát, még csak nem is a tyúkot minősíti. Föld S. Péter
4580

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: Bencsik Gyula


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 4.59
szavazat: 27


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds