2018 April 26, Thursday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20210431
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Középkorú háziasszonyok az üzlet világában
Posted on December 07, Wednesday, 09:45:04
Topic: Klubélet - klubjaink rendezvényei
A Mikulás érkezésével egy időben tartja évi utolsó klubdélutánját a Magyar Üzletasszonyok Egyesülete. A tizenegy esztendeje alakult nőegylet tagjai a nyári szünet kivételével minden hónap első keddjén találkoznak a Pallas Páholyban, hogy segíteni próbálják egymást a kényszervállalkozások beindításában és fölvirágoztatásában.
Smanykó Igor írása

A cikk teljes szövege... Katt ide!!!
Még több cikk az archivumban... Katt ide!!!


Délután négy, a meghirdetett program szerint most kezdődik a találkozó, ám még csak néhány hölgy készülődik a középre helyezett asztaloknál. Rendezgetik a licitre hozott, otthon már fölöslegessé vált tárgyaikat: porcelánbabákat, hímzett pénztárcát és hasonló apróságokat, majd egy díszes, famarkolatú és -hüvelyű maláj tőr is előkerül.

– Hagyomány ez a klubunkban – mondja Kamarás Györgyi elnök asszony. – Ezeknek a tárgyaknak sokszor nincs is igazi értékük, csak filléres, nosztalgikus kacatok. Ha egy kis pénz összejön belőlük, eljuttatjuk egy vidéki iskolának, hogy ebből reggelit vagy ebédet tudjanak adni a rászoruló gyerekeknek.

Nagy dolog a kisvállalkozás


Így jótékonykodnak azok, akiknek szintén segítségre lenne szükségük. A tagság zömében középkorú nőkből áll, akik „önfoglalkozók”, kényszervállalkozók, de olyan is akad, aki nem tud vállalkozni, csak várja, hogy valami ötletet kapjon. Vannak, akik néhány fős alkalmazotti gárdával működő mikrovállalkozást irányítanak, és egy-két szerencsés tagot is találni, akiknek kisvállalkozásuk van. Középvállalkozók nincsenek a Magyar Üzletasszonyok Egyesületében. A saját tárgyak mellett az érkező hölgyekkel a vásárfiák is szép lassan a helyükre kerülnek. Az asszonyok, akiknek saját termékük van, megpróbálják itt is eladni azokat: vászon- és foltvarrott táskák, párnák, faliképek, piperetermékek, kézzel festett egyedi textiltermékek (személyre szabott energetikai kóddal, amolyan szeretetterápiaként), valamint „E”-adalék nélküli magyar bioételek, mert „az a legjobb nekünk, ami ott terem, ahol élünk.”
– Ezekre a vállalkozásokra jellemző, hogy a családot is bevonják az üzletbe – meséli az elnök asszony, míg én az asztalokat nézem, és valóban ott kuporog egy férj a sarokban, bár láthatóan szívesebben ülne máshol.

Nem elég a jó ötlet


A klub az alakulásakor a Nők Világbankjától kapott tízezer dollárt mikrohitelezés céljára, így a tagoknak ötszázezer forinttól kétmillió forintig tudnak kedvezményes hiteleket adni. Egy kisebb elnökség és a bank tanácsadói döntik el, kik kaphatják. Nem vonnak be fedezetként ingatlant vagy egyéb biztosítékokat, hanem bíznak a vállalkozás nyereségességében, s azt vizsgálják, hogy mennyire áll stabil lábakon.
– Jellemzően a munkavállalói körből kiszorult középkorú nők próbálkoznak ilyen vállalkozások indításával. Például egyik tagunk középvezető volt az OTP-nél és elbocsátották. Beadta száz helyre a jelentkezését, de túlképzettnek és idősnek találták. Meg kell találnunk, hogy miben tudunk segíteni neki. De a vállalkozás indítására nem elég kitalálni az ötletet, föl is kell készülni rá – mondja az elnök asszony, aki szerint sok olyan információra van szükség egy ilyen kényszervállalkozáshoz, ami ismeretlen azoknak a nőknek, akik eddig egy egészen másfajta helyen dolgoztak, és a családjukkal foglalkoztak.
Ezért oktatást szerveznek. Nyilván vannak területek, amelyek ismeretlenek az átlag középkorú háziasszony számára, mint például a számítógép és a marketing. Akad a tagok között általános iskolai végzettségű, de olyan is, akinek két diplomája van. Biztos ezért a legegyszerűbb módszer, hogy a klubdélutánokra meghívnak egy-egy vendéget – általában szakértőket, jogászokat, adótanácsadókat, közgazdászokat, kommunikációs szakembereket –, hogy tájékoztassák a hölgyeket a szakma legfontosabb tudnivalóiról, amelyek szükségesek a vállalkozás sikeréhez. Ez a módszer hasznos lehet mindenki számára, hiszen közvetlenül tudnak kérdéseket feltenni a szakembernek.

Egy klubban az ellenséggel?


Ám ha az ember húszéves, szívesebben tudósítana a Szemtelenül Fiatal Üzletasszonyok Egyesületéről. Vajon az asszonyok mennyire látják szívesen a klubban a lányokat, akik miatt kiszorulnak a munkaerőpiacról?
– Örülünk, ha jönnek fiatalok – zárkózik el a feltételezéstől az elnök asszony –, de úgy tűnik, inkább a középkorosztály az, aki megkeres bennünket. Nagyon sok a középkorú munkanélküli, aki még akar kezdeni magával valamit, és pénzre van szüksége, mert megélhetési gondjai vannak. Rendszerint abban a szakmában, amit kénytelenek otthagyni, nincsenek kisvállalkozási lehetőségek. A legtöbben ügynökként keresik a kenyerüket. Nagyon sokan próbálnak kiskereskedelmi tevékenységgel foglalkozni. Van jó pár nyugdíjas, nagymama, aki az unokájának a vállalkozását próbálja segíteni. A nehéz helyzet jellemző leginkább azokra a nőkre, akik megkeresnek bennünket. Sokuknak még a telefonszámla kifizetése is gondot jelent.

Smanykó Igor
4663

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Klubélet - klubjaink rendezvényei
· Írta: Foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Klubélet - klubjaink rendezvényei:
Állam-Egyház-Politika


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 5


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds