2018 April 22, Sunday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20190005
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Soha többé ...: Sohatöbbé
Posted on July 16, Wednesday, 21:00:00
Topic: Háttér - információk, tények
A július 5-i „Sajnálatos Események” kapcsán a Szociális Charta „Kik a felbujtók?” címmel tett tiltakozó nyilatkozatot, a DÉMOSZ és a Progresszív Intézet pedig „Petíció az erőszak ellen” című írásában hívta fel csatlakozásra a szélsőjobboldal-ellenes embereket.


A Szociális Charta nyilatkozatához érkezett hozzászólások a cikk után olvashatók, a lap aljára „gurítva”.

A Petícióhoz viszont szerkesztőségünkhöz érkezett több vélemény.
Ezeket ezúton azért tesszük itt közzé, mert megíróik a közösségnek, és nem nekünk szánták.
Másrészt pedig azért, mert szeptember 6-ika nagyon messze van.

Íme egy csokor a hozzászólásokból (név és cím a szerkesztőségben).

Mélységesen felháborít, hogy pontosan tudni lehet, kik és mely szervezetek mozgósítják a „békés csuklyás és horogkeresztes sétáló tömegeket”, tehetetlenek vagyunk a hathatós fellépésre.

2006 szeptembere óta csak elítélt rendőrökről hallunk, miközben ezek a „hazafiak” (sic) nyugodtan verik szét a várost, bontják a korlátokat, nem csak eszmei értelemben.

A minap olvastam egy anekdotát, melynek lényege a válaszban rejlik: Ha nem zsidóztál volna korábban, most nem kellene bújtatnod. (Bocs’ a pontatlan idézetért) Nem kellene megvárnunk, hogy a mintegy pár ezer főre tehető kemény mag uralja az utcát, életünket, jövőnket.
Magától értetődik az egyetértés! De könyörgöm, miért angolul? Tudtommal nem a külföldnek, hanem "hazai fogyasztásra" szánjuk! Akkor meg minek ez az angolmajmolás?Sajnos én másképpen látom a dolgot, mert ha az eset folytatódik, legközelebb a zsebmetszők és betörők felvonulásban kell gyönyörködnünk. A melegség nem az utcára és nem felvonulásra való. A többi, ami következmény vállalja az, aki a provokációt szereti, én nem. Ne a költségvetési megszorításokban szenvedő ország százmillióit pazaroljuk rájuk. Ha nyugodtabb lesz az ország, akkor lehet minden felvonulás és provokáció, úgysem figyel rá senki. Most tudtam volna tanácsolni, hogy ne az Andrássy utat válasszák, hiszen az sohasem volt a MELEGEK ÚTJA, még ha Sztálin és egyéb neveket viselt is----A méltó felvonulási út egy kis csendes erdei ösvény lett volna. A közigazgatás, a rendőrség dolga a rend biztosítása, nem minden áron, olvassák el a gyülekezési törvényt, még rendszerváltozás előttit (1989 évi 2.tv), én ott voltam a törvény vitáján és tudom, hogy a rendszerváltozás lényege az állampolgárok gyülekezési jogának a lehetővé tétele, nem engedély kérdése, nem a hatalom játékszere, hogy a provokáltakat marasztalja el a kisebbség társdalom elleni moralitásromboló arroganciája (nem csupán hazai résztvevőkkel!) miatt - a törvény nem erről szólt!
Nekem csak ennyi a véleményem - de kérdezzék meg Tölgyessyt, aki a törvényt akkor előkészítette és meg tudta győzni a "rendszerváltozás előtti" parlamentet is a maga igazáról, mert az a parlament még gondolkodott, ellenzéket is meg tudott érteni és hallgatni rájuk. De hol van már a tavalyi hó, a rendszerváltozás lendülete, az egységes közakarat és közcselekvés?

Egy rendszeres odafigyelő barátjuk


Egy kérdés felmerült azért bennem, hogy kiket kellett felbujtani és kiknek és mivégre, mert az eredmény várható volt. De hát ez a cél??? Mert a hatalom logikája Vörösmarty Mihály üzenete - 150 év óta aktuális - szerint : ROMMÁ TENNÉ A VILÁGOT, CSAK HOGY FELETTE Ő LEHESSEN ÚR.


Kedves Barátaim!

Azt hiszem sokkal erőteljesebben és gyorsabban kell cselekednünk július 5-e után, mint ahogy tesszük. Javaslom: a legnagyobb napilapokban - beleértve a Magyar Nemzetet is - teljes oldalas fizetett hirdetésben kell elítélnünk a semmihez sem fogható gyalázatos július 5-i történteket.

Aztán! Mindez nem elég! A parlament nem bújhat ki a felelőssége alól! Igenis kell hozni olyan törvényt, ami megerősít a rendvédelem helyzetét, és lehetővé teszi a jelenleg teljesen elbizonytalanodott rendőrség határozottabb fellépését.

Jogi szakértőket kell felkérni, akik megvizsgálják: mi az oka az elképesztően enyhe ítéleteknek, ha a soha ki nem fizetendő 30 – 40.000 forintokat egyáltalán ítéletnek lehet nevezni.

Semmiképp se várjunk ölbe tett kézzel szeptemberig, haladéktalanul egy szóvivő csoportot kell magunk közül választani, akik az operatív munkát irányítják. Nem többre gondolok, mint ahogy a Demokratikus Charta szóvivői működtetnek (kitűnően) Név szerint kell meghívni magunk közé neves és tekintélyes embereket (többek közt olyanokra gondolok,.mint Farkasházy, Konrád Gyuri, Esterházy, Szilágyi Ákos - de meg kell teremteni a gyors kapcsolatfelvételt most szerveződő autonóm csoportokkal is. ( Egy-két kitűnő fiatal laza csoportot én is ismerek. Kérlek benneteket az iszasz@nepszava.hu címen jelezzetek vissza. Magam is szívesen felajánlom munkámat egy bármiféle előkészítő stábba, vagy bármibe. A lényeg: NINCS IDŐ VÁRNI: AZONNALI ÉS HATHATÓS, ERŐS LÉPÉSEKRE VAN SZÜKSÉG ! (Talán indítványozhatnánk a kormánynak hogy - nyár ide vagy oda - a történtek elítélésére és megvizsgálására hívja össze a parlament rendkívüli ülését.)

HOZZÁSZÓLNI EHHEZ A CIKKHEZ A LAP ALJÁRA "GURÍTVA LEHET!
6031

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Háttér - információk, tények
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Háttér - információk, tények:
OVTV


Article Rating
Average Score: 5
szavazat: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.04 Seconds