2018 April 25, Wednesday

Legyen a kezdőlapom!

KÖZÉLETI TÁRSASÁGOK SZABAD HÁLÓZATA
Főoldal · Témák · Letöltések · Saját Beállítások · Fórum · Top 20 · Archívum · Eseménynaptár · 
Arcél - kortársaink arcképcsarnoka A közelmúlt fontos eseményei!Háttér - információk, tényekItt és most -  közérdekü írásokOlvasólámpaBudapest
Postánk
Időjárás
Lapajánló
Ütköző
Szavazás
Médiabox
Esszék
Fotógaléria
Választás
Kultúra
EU hírek
Könyvespolc
Vitasarok
Blogháló
Kincsestár
Év-Napok
Választási
hangulatjelentés
Örökzöldik
Horoszkóp
NolBlog
Pályakezdők
CzeNaSav
TOVÁBBI ROVATAINK
Eseménynaptár
Meghívók
Magyar Posta Zrt.
GNL: 68 akkor és azóta
Soha többé ...
ROMA CHARTA
Cigánykérdés 2009-2010
KÉK VIRÁG NYILATKOZAT
PP-Klubháló Fotóalbum
Miniszterelnöki Hivatal támogatásával
Nyugdíj , nyugdíjreform

NYUGDÍJHELYZET
Eü Európában
Lapzsemle
Történetek Polgárról
Nyögetek
GMO
Vitasarok
Esszék
Ütköző
Szabadegyetem
Rózsa András
Kisember a nagyvilágban
B L O G H Á L Ó
Felhasználók Blogjai
Fórum
EU-Hírek
EP Hírlevél
Év-napok
Kincsestár
Kaján Naptár
Örökzöldik
Könyvespolc
Klubok
Pallas Páholy 1993
Pallas Páholy Egyesület dokumentumai
Fotógaléria
Klubháló FM
Audio-video

KÖNYVRENDELÉS

Új Alapszabály

Amiket ajánlunk

Amiket ajánlunk
A NÉPSZAVA HÁZHOZ JÖN
Ha már hajnalban olvasni akarja,
ha elfogyott az újságosánál,
ha régi példányt keres,
vagy épp' messze jár a világban,
itt mindig megveheti a napilapot
Ha csak mazsolázna belőle,
itt cikkenként is vásárolhat

Médiabox

Magyar Diplo

Linktár

Belépés/Regisztráció
Felhasználónév

Jelszó

Új tag ITT regisztrálhatja magát.

Számláló
Összesen
20208837
találatot kaptunk az oldal indítása óta: 2004 szeptember 1

Támogatóink


Amiket ajánlunk

Impresszum
Lapigazgató-főszerkesztő: Dr. Gáspár István
Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László
Főszerkesztő helyettes: Böjte József
Főmunkatársak: Bodor Pál,  Marik Sándor,  Szekeres István.
Technikai szerkesztők: Gáspár Péter,  Prikrillné Erős Ildikó.
Munkatársak:Balogh Zsuzsa, Bereczki Gaby, B. Kiss Andrea, Busi Eszter, Buzdor Gabriella, Czehelszki Levente, Cserháti András, Dolhai József, Fehér Attila, Gáll Róbert, Gellén László, Hadas Bianka, Havasi Zsófia, Kalmár Mónika, Kálnai Anita, László Anett, Matey István, Mészáros Tímea, Nagy Attila Zoltán, Nagy Zsófia, Perje Sándor,

Kordiagnosztika

  
Föld S. Péter: Ki gépen száll fölébe…
Posted on December 29, Thursday, 14:33:43
Topic: Itt és most - közérdekü írások
Vagy nyolcvan évvel ezelőtt, a boldog békeidőkben egy debreceni kis példányszámú napilap szalagcímmel a következőket közölte az érdekeltekkel: Utoljára figyelmeztetjük Angliát! Eltelt néhány emberöltő, és ma már tudjuk, mire gondolt az ismeretlen szerző: arra, hogy az elmúlt hetekben Orbánék hazugnak nevezték a brit miniszterelnököt és a Financial Timest.
Föld S. Péter szatírája

A cikk teljes szövege... Katt ide!!!
Még több cikk az archivumban... Katt ide!!!


Ki gépen száll fölébe, annak nem térkép e táj…
Százezer adatvédelmi biztos szűköl és személyiségi jogokat emleget: szabad-e helikopterről fényképezni az Orbán-villát?
És ha igen, akkor miért nem?
És ha nem, akkor másokét miért igen?
Miért mutatja egy hamvába holt, korosodó szőke szépség hat hasábon Kovács László volt külügyminiszter és pártelnök, jelenleg EU tisztviselő alsónadrágját?
Éltem a fejlett technika megannyi vívmányával, és tovább nagyítottam az Orbán házikójáról készült képeket.
Megfigyelésemet az alábbiakban tenném közkinccsé.
Félmilliószoros nagyításban jól látszik, hogy a Cinege utcai villa kétségkívül elmarad némely arab sejkek luxusa mögött, úgy is mondhatnánk: luxus-polgári építmény. Mindazonáltal helyre kis kulipintyó, van benne fürdőszoba, meg konyha is, ahol a családfő – szintén a bulvárlap beszámolója szerint – rendszeresen segít. Sőt, nemcsak segít, odateszi magát rendesen, futball nyelven szólva: rakkol.
Az épületben tehát nincs semmi rendkívüli: kicsit jóval nagyobb ugyan, mint amilyennek a vagyonbevallásban szerepel, meg nem is annyira puritán, de hát ki az, aki ma, a huszonegyedik században puritán szeretne lenni? Talán csak egyedül Kádár János, ő lett volna puritán, ha megéltette volna.
Meg hát milyen is a magyar ember? Furmányos. Ha egy magyar mögötted lép be a forgóajtón, biztos lehetsz benne, hogy előtted jön ki onnan, mondják az amerikaiak. Ők csak tudják, sokan közülük magyar származásúak.
Szóval, nem a kégli az érdekesség, hanem ami azon belül van. Például a taggyűlések. Amelyek persze nem voltak az egykori kormányfői rezidencián, sőt, bírósági ítélettel bizonyítható: most sincsenek. Vannak persze megbeszélések, de kolbásztöltő verseny például sehol se látszik.
Pedig ekkorra már egymilliószorosra is kinagyítottam a képet, és eskü alatt vallhatom: nincs olyan millimétere az Orbán-villának, ahol kolbászt töltenének!
Még töpörtyű sem volt sehol, csak a töpörödés látszott. (Megyünk össze, zsugorodunk, töpörödünk, költő szövegszerkesztőjére kívánkozik a kép: csak egy paca leszünk a térképen.)
Más szemében a Financial Times-t, a magunkéban pedig még az International Herald Tribune-t sem. Utóbbi lapban ugyanis éppen Orbánék hirdettek annak idején: 2001 június 21-én jelent meg a mellékletben a cikk, Magyarország: Gazdasági Jólét címmel..
Jó, már azt is Gyurcsány és Kóka intézte, ők szoktak közben járni az ilyen esetekben, de azért valahol több, mint kínos.
Vagy nyolcvan évvel ezelőtt, a boldog békeidőkben egy debreceni kis példányszámú napilap szalagcímmel a következőket közölte az érdekeltekkel: Utoljára figyelmeztetjük Angliát! Eltelt néhány emberöltő, és ma már tudjuk, mire gondolt az ismeretlen szerző: arra, hogy az elmúlt hetekben Orbánék hazugnak nevezték a brit miniszterelnököt és a Financial Timest.
A Fidesz is utoljára figyelmezteti Angliát. A brit oroszlán nagyon jól teszi, ha nem ugrál fölöslegesen, hanem berezel. Mert megrángatjuk a bajszát, és akkor megnézheti magát! A rettegés első jelei már mutatkoznak is, az angolok kezdenek kezes bárányként viselkedni: a múlt héten egy brit turista megkérdezte az utcán az egyik járókelőtől, hogy merre van az Oktogon. És ha minden jól megy, az újjáépített Wembley stadiont is a magyar válogatott avathatja fel az angolok ellen. Igaz, Gyurcsány még nem beszélte meg Blair-rel, hogy kinek a javára legyen 6:3? (Lehet, hogy le kell feküdnünk az angoloknak?)
A légi felvételen, amely az adatvédelmi biztosnál kiverte a biztosítékot, egy kettős állampolgárságú luxus-szélkakas is látható. Ilyen állat ugyan nincs a Brehm-ben, még a Lenin Összesben (bőrkötésben) is nagyítóval kell keresni, ám a Cinege utcai villa egymilliószorosára nagyított felvételén jól kivehető: az Orbán kormány törvénybe foglalta, hogy nem támogatja a kettős állampolgárságot. Később már támogatták, csak akkor már nem voltak kormányon.
Most megint nem támogatják.
Tovább növelem a nagyítást, ötmilliószorosnál tartunk. A mellékhelyiség közelében felrémlik a világ nyolcadik csodája, a Budapest Airport sziluettje. Nem egy építészetileg szignifikáns, mégis csodájára járnak. Amikor a nemzet jobbik fele akarta eladni, akkor 60 milliárd is jó pénz volt érte.
Amikor a nemzetre rontó, hazaáruló luxusbolsik adták el, akkor az ár nyolcszorosa is kótyavetye. 466 milliárd forint kevés pénz egy ekkora Airportért, ennek legalább a dupláját éri.
A magyar föld különben sem eladó, abcúg Anglia! De most már nincs mit tenni, itt van a pénz, hatalmas nagy kötegekben érkezett, az Airport felét elfoglalják a forint-hegyek, már, ha ott tartják Fletóék a lóvét, és nem valami privatizált luxus-bunkerben. Szóval, itt van a zsozsó, most már csak arra kell kérni a pénzügyminisztert, hogy ne fogadja be a pénzt. Mondja azt: kedves angolok, köszönjük, hogy korrektül eltetszettek küldeni a vételárat, de mi ezt most nem fogadhatjuk el, úgyhogy egyelőre köszönettel visszaadnánk, majd szólunk, ha kell. Azután kiderült, hogy nem lehet nem elfogadni. Előkerült hát ismét Mikola úr, akinek minisztersége idején számos rokona is erősítette a honi egészségügyet. Talán egyedül a bejárónője nem vett ki részét az ország imázsának építéséből, bár mintha egy alkalommal őt is látták volna a minisztérium parkolójában pókhálózni.
Na, a fényes tekintetű Mikola azt mondta, hogy a pénzt költsük az egészségügyre.
Holnap majd jön egy rendőr, hogy költsük a pénzt a közbiztonságra.
Holnapután egy katonatiszt azt javasolja, hogy vegyünk rajta tankokat.
Tovább árnyalom a képet: tízmilliós nagyításnál egy nemzeti érzelmű, konzervatív tanárembert látok, aki szerint ezt a hatalmas összeget az oktatásra kellene költeni.
Merthogy most már a Fidesz szerint is hatalmas, Magyarországon talán soha nem látott összegről van szó.
Hol van már az elherdálás, a felelőtlen kótyavetye? Legföljebb egy kis fenyegetés-féle hallatszik: kérjük a kormányt, ne költse el a pénzt, mert perelés alatt áll az ügy, és ha a kormány veszít, nem lesz miből visszafizetni!
Ha a nagymamámnak kereke lett volna, ő lett volna a villamos, idézhetnénk Orbán Viktor kormányzó-társát, a chilei cseresznye felkent papját, Torgyán doktort.
Győzike pihen, Majkáról semmi hír, Anikó szünetelteti szerelmi kalandjait. Ezekben az ínséges időkben Kovács László nőügyeitől hangos a bulvár. Még szerencse, hogy a kommunisták alsógatyái különös anyagból vannak gyúrva.
6356

 
Kapcsolódó linkek
· Adatok: Itt és most - közérdekü írások
· Írta: foszerkeszto


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Itt és most - közérdekü írások:
Vita a szexuális tévéműsorokról


Article Rating
Average Score: 1.91
szavazat: 35


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj és lépj be!
Belépés/Regisztráció: Klikk ide >> | 0 hozzászólás
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.- www.klubhalo.hu - A Közéleti Társaságok Szabad Hálózata cím:1054. Budapest, Alkotmány u. 15. Telefon/Fax: 06­/1/311-8027 e-mail: szerkesztoseg@klubhalo.hu Lapigazgató-főszerkesztő:dr Gáspár István a Pallas Páholy-KLUBHÁLÓ Egyesület titkára.


Általános főszerkesztő helyettes: Zöldi László, Főszerkesztő helyettes: Böjte József, Főmunkatársak: Bodor Pál, Marik Sándor, Szekeres István. Technikai szerkesztők: Gáspár Péter, Prikrillné Erős Ildikó,  Rendszergazda: (Vincze, Czibóka és Dracsay Bt., e-mail: info@vcd.co.hu)


PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds